Candidatura lui Piedone, contestata din nou de Piperea: Este o sfidare a justitiei

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 18:00
2654 citiri
Candidatura lui Piedone, contestata din nou de Piperea: Este o sfidare a justitiei
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Avocatul Gheorghe Piperea a anuntat, duminica, ca va contesta in instanta noua candidatura a lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, pentru ca justitia nu a anulat, prin decizia de marti, doar 2.500 de semnaturi, ci insasi candidatura lui Piedone.

"Sunt obligat sa o contest (candidatura lui Piedone, n.red.), din cate stiu mai sunt alte cateva sute de contestatii care se pregatesc, in primul rand ale celor din Asociatia Colectiv, dar si alte contestatii.

Parerea mea este ca avem de-a face cu o sfidare a acestor oameni, este si o sfidare a justitiei, pentru ca justitia a anulat acea candidatura, si nu doar 2.500 de semnaturi, deci este autoritate de lucru judecat", a spus Piperea, pentru News.ro.

Piedone si-a depus fara tam-tam candidatura pentru Primaria Sectorului 4

Avocatul a adaugat ca mai exista un motiv pentru care va contesta candidatura lui Piedone, care ii priveste pe toti urmaritii penal supusi, intr-un fel sau altul, unor masuri preventive, cum este controlul judiciar pe cautiune.

"In afara de faptul ca are niste conditii ale pastrarii libertatii provizorii, conditii care, daca sunt incalcate, se pierde cautiunea - in cazul domnului Piedone e vorba de 1,5 milioane de lei - controlul judiciar pe cautiune are conditii in ceea ce priveste libertatea de deplasare a respectivului, perimetrul pe care se deplaseaza este strict delimitat", a precizat Gheorghe Piperea.

Avocatul a adaugat ca va cere sa se depuna la dosar documentul din care rezulta care sunt conditiile controlului judiciar in cazul lui Piedone.

"Eu va spun ca, de regula, conditiile sunt sa nu te misti oriunde vrei, ci intr-un anumit perimetru. De exemplu, daca s-ar pune problema sa mearga in strainatate, pentru un primar ales, dar care este sub control judiciar, acest lucru nu e posibil, deoarece controlul judiciar nu iti permite sa iesi din tara", a mai spus Piperea.

Piedone ramane candidatul partidului condus de Grapini, chiar daca aceasta nu il sustine

Cum a lasat Piedone deoparte "demisia de onoare" si vrea sa isi repare "onoare ca om"

Amintim ca Piedone si-a depus anul trecut "demisia de onoare" din functia de primar al Sectorului 4 in urma unor proteste masive de strada in care oamenii l-au acuzat ca este si el responsabil de tragedia din clubul Colectiv.

Cu toate acestea, la inceputul lunii aprilie, Piedone anunta ca intra in cursa pentru primarie ca independent, considerand ca asa isi va "repara onoare ca om".

Tribunalul Bucuresti a respins insa, marti, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la functia de primar al Sectorului 4, gasind nereguli la mai mult de jumatate din semnaturile depuse de acesta. Piedone a anuntat, pe Facebook, ca nu renunta la candidatura, vrand sa demareze o noua campanie de strangere de semnaturi.

De ce nu poate candida Piedone: Inclusiv minori pe listele de semnaturi - motivarea instantei

Miercuri, el s-a inscris in Partidul Puterii Umaniste, iar joi, Consiliul National al acestui partid, i-a validat candidatura la Sectorul 4.

Sambata, Piedone si-a depus din nou candidatura pentru Primaria Sectorului 4.

Pentru depunerea candidaturii, Piedone avea nevoie de 2.728 de semnaturi, adica 1% din numarul alegatorilor din Sectorul 4, respectiv 272.851, dar s-a prezentat cu 5.600 de semnaturi.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#contestatie candidatura Piedone, #candidatura Piedone contestata, #candidatura Piedone sector4 , #primar