Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti, acuzat de luare de mită, rămâne în arest

Joi, 28 Septembrie 2023, ora 22:05
1682 citiri
Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti, acuzat de luare de mită, rămâne în arest
Cristian Plută FOTO Ionuț Mureșan

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti şi un alt acuzat în dosarul de luare de mită instrumentat de DNA rămân în arest preventiv.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondate, contestaţiile depuse de Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi de Cristian Plută şi Silviu Stăncilă.

Săptămâna trecută, în acest dosar, directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Cristian Plută, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. De asemenea, s-a mai emis mandat de arestare pentru o persoană fizică - Silviu Stăncilă, acuzată de comiterea mai multor infracţiuni. Managerul Spitalului Colentina, George-Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu.

”Admite propunerea de arestare preventiva formulata de DNA, Structura centrală, în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Plută Cristian şi Stăncila Silviu pe o durată de 30 de zile, de la 19.09.2023 până la 18.10.2023 inclusiv”, a fost decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

În schimb, propunerea de arestare preventivă în cazul managerului Spitalului Colentina a fost respinsă.

”(...) respinge ca neîntemeiată propunerea de luare a arestării preventive formulată de DNA structura centrală în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Cristescu George Mirea şi Dumitru Alexandru Paul (...) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Cristescu George Mirel pe o perioada de 30 de zile de la 19.09.2023 pana la 18.10.2023 inclusiv”, au mai decis magistraţii.

Dumitru Alexandru Paul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Decizia magistraţilor a fost contestată.

Acuzațiile DNA

Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.) Cristian Plută şi managerul Spitalului Colentina, George-Mirel Cristescu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după mai multe percheziţii la sediul ASSMB şi la sedii de firme, precum şi la locuinţe aparţinând unor persoane fizice.

Plută este acuzat că ar fi primit o mită de 20.000 de euro de la Cristescu pentru sprijinul acordat în vederea numirii în funcţie. De asemenea, ar fi primit mită suma de peste 300.00 de lei şi de la un om de afaceri, reţinut şi el în dosar.

O persoană fizică a fost reţinută pentru instigare şi complicitate la dare de mită, precum şi pentru complicitate la permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, fiind cel care a intermediat mita, iar o alta a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile pentru comiterea infracţiunii de complicitate la permiterea accesului la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#cristian pluta, #director adjunct, #administratia spitalelor bucuresti, #arest preventiv, #luare de mita , #stiri juridice