Toronto Sun: "Dupa dealuri", un antidot la excesele Hollywood-ului

Vineri, 29 Martie 2013, ora 16:02 3297 citiri

Filmul regizat de Cristian Mungiu, "Dupa dealuri", este catalogat de presa canadiana drept "un antidot la excesele Hollywood-ului" si o excelenta alternativa.

"Pentru iubitorii cinematogradiei europene de calitate, munca cineastului roman Cristian Mungiu a reprezentat o revelatie singulara, in ultimii sase ani. Doua titluri au iesit in evidenta: drama despre avort '4 luni, 3 saptamani si 2 zile' si povestea de dragoste lesbiana 'Dupa dealuri'", scrie Toronto Sun.

Primul dintre aceste doua filme este numit "o capodopera" care a castigat premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes din anul 2007, in timp ce al doilea a primit premiul pentru cele mai bune actrite si pentru cel mai bun scenariu, la acelasi festival din anul 2012.

"Dupa dealuri" ruleaza si in Canada, incepand cu acest sfarsit de saptamana, la un an dupa ce actritele Cosmina Stratan si Cristian Flutur au socat nume precum Nicole Kidman cu premiul capatat. Cele doua nu mai jucasera in vreun film pana la pelicula regizata de Mungiu.

Filmul este unul vrednic, uneori fermecator, in ciuda faptului ca are o durata de 152 de minute si are un non-final usor dezamagitor.

Toronto Sun prezinta o descriere a evenimentelor si a relatiei dintre cele doua personaje feminine principale din film, "Dupa dealuri" nefiind, "in mod evident, o experienta care datoreaza ceva realizarii de filme de tip hollywoodian".

Filmul este descris drept "lent si metodic" si "incredibil de intim", fiind "mai degraba un documentar decat o drama fictionala".

"Toate acestea fac din filmul lui Mungiu o excelenta alternativa, un antidot la excesele Hollywood-ului", se incheie articolul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News