Tatal lui Cristian Mungiu: Daca fiul meu nu facea regie ar fi fost un stomatolog oarecare

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 16:36
4542 citiri
Tatal lui Cristian Mungiu: Daca fiul meu nu facea regie ar fi fost un stomatolog oarecare

Medicul Ostin Mungiu afirma ca daca fiul sau, Cristian Mungiu, nu ar fi facut regie de film ci medicina, ar fi devenit un stomatolog oarecare.

Ostin Mungiu, unul dintre membrii fondatori si presedintele Asociatiei de Algeziologie din Romania, membru al comitetului stiintific din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului, a acordat un interviu Mediafax in cadrul caruia a vorbit despre succesul fiului sau, prilej de mandrie in familie.

In ceea ce priveste premiul Palme D'Or primit de regizorul roman in 2007, Ostin Mungiu spune ca vestea acordarii trofeului a fost un prilej de mandrie pentru familia sa. De asemenea, medicul marturiseste ca, in momentul in care marele premiu al festivalului de pe Croazeta a ajuns la Cristian, familia sa a fost felicitata de foarte multe persoane.

"El, de fapt, a si dat la medicina, dar a picat examenul. Dupa aceea, a fost indemnat de cineva sa dea la limbi straine, pentru limba engleza, unde a intrat primul si dupa aceea a practicat un an limba engleza ca profesor. Dupa aceea, mi-a cerut voie sa dea la cea de-a doua facultate. Asa ca si-a dorit sa incerce domeniul cinematografiei.

Totusi, eu i-am spus ca acolo sunt destul de putine locuri si nu are ce sa caute acolo. Iata, totusi, ca a intrat la cinematografie si a terminat facultatea, iata unde a ajuns. Poate ca, daca ar fi fost medic, cred ca in cel mai bun caz ar fi fost un stomatolog oarecare, pentru ca a picat la stomatologie", a marturisit tatal regizorului.

Ostin Mungiu a mai povestit cu cata bucurie a urmarit cum Cristian a primit marele premiu la Cannes, Palme D'Or, in 2007.

"Sa va spun drept, mi-au cam tremurat genunchii cand am realizat ca este vorba despre fiul meu, iar toti din casa erau foarte bucurosi. Deodata au inceput sa sune telefoanele, incercam sa raspund cand la fix, cand la cele doua mobile. Se vorbea la trei telefoane, felicitari am primit nu doar de la prietenii din tara, ci si de la cunoscuti ai nostri din toata lumea. Sunau prieteni din Germania, din Turcia", si-a amintit medicul.

Ostin Mungiu mai crede ca ultimul film al fiului, "Dupa Dealuri", "o sa nasca suficiente pareri, nu intotdeauna convergente fata de ceea ce isi doreste el. Important este ca oamenii sa nu ramana indiferenti".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ostin Mungiu Cristian Mungiu filme, #Ostin Mungiu succes Cristian , #filme