Mungiu: Faptul ca "4,3,2" nu a fost nominalizat la Oscar ne-a adus faima

Autor: Ana Ilie
Luni, 17 Decembrie 2012, ora 22:27 2462 citiri

La cinci ani dupa succesul filmului "4 luni, 3 saptamani, 2 zile", regizorul roman Cristian Mungiu sustine ca faptul ca pelicula nu a fost nominalizata la Oscar i-a adus notorietate.

Mungiu este nominalizat la Oscaruri anul acesta, cu o drama intunecata, hiper-relista, "Dupa dealuri", scrie Entertainment Weekly.

"Intr-un mod foarte ciudat, esecul '4,3,2' de a fi nominalizat in 2007 ne-a adus multa faima", a explicat Mungiu pentru sursa citata.

"Am invatat din aceasta experienta ca ceea ce facem poate fi foarte apreciat de presa si festivaluri, insa nu este neaparat genul de cinema apreciata de votantii pentru Oscarul strain. Nu este vorba de 'bun' sau 'rau'. Este un fapt. O data ce intelegi asta, vei fi mai relaxat in legatura cu rezultatele", a precizat Mungiu.

Desi "Dupa dealuri" a castigat la festivalul de la Cannes doua premii importante si unul in Argentina, nu este la fel de mediatizat precum alte pelicule inscrise in concurs.

"Este dificil sa faci filme care promoveaza ideea unei modalitati alternative de a face film in cinematografia mainstream si in acelasi timp sa te astepti la un Oscar", explica Mungiu. "Cred ca este corect sa accept decizia oricarei astfel de competitii - si am acceptat-o - cu conditia ca filmul sa fie intr-adevar vazut de votanti. Problema care ma ingrijoreaza este ca Romania, ca tara, nominalizeaza mereu filme la Oscarul pentru fimle straine insa nu are niciodata bugetul sau capacitatea de a le promova in mod profesionist", a mai spus el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News