Filmul "Dupa dealuri" va rula in cinematografele din SUA, incepand cu 8 martie

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 21:21 1639 citiri

Filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu, va rula in cinematografele din Statele Unite ale Americii, incepand cu data de 8 martie, in cadrul festivalului Sundance Selects.

Dintr-o singura miscare, Cristian Mungiu a pus cinematografia din Romania pe harta in anul 2007, cu excelenta sa drama despre avort, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", noteaza Indie Wire.

Cu un stil nepretentios, care favorizeaza cadrele lungi in locul celor scurte, abordarea cinematografica a lui Mungiu permite nu doar o senzatie crescuta de drama, pe masura ce privitorii sunt atrasi in povestea de pe ecran, dar ii pune totodata pe actori in centrul atentiei, iar performanele in schimb sunt mult mai reale, brute si implicate, continua articolul.

Si pentru mult asteptatul "Dupa dealuri", Mungiu si-a folosit inca o data aceste unelte pentru efecte stralucitoare.

Avand premiera la Festivalul de la Cannes, in primavara trecuta, ultimul sau film spune povestea a doua fete a caror prietenie este greu incercata. Filmul a fost numit "un efort puternic", primind doua premii la Cannes, unul pentru cel mai bun scenariu, dar si pentru cele mai bune actrite - Cosmina Stratan si Cristina Flutur.

In posterul american al filmului se captureaza esenta peliculei, intr-o imagine uluitoare, mai scrie sursa citata. In Festivalul Sundance Selects se va difuza filmul incepand cu data de 8 martie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News