"Dupa dealuri", a lui Cristian Mungiu, inca doua premii internationale

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 22:16 1130 citiri
Foto: teinteresa.es

"Dupa dealuri", pelicula semnata de Cristian Mungiu, a castigat inca doua premii internationale, Premiul Astor de Oro la cea de-a 27-a editie a Festivalului International de Film de la Mar del Plata (Argentina) si Premiul Special al Juriului la cea de-a 50-a editie a Festivalului International de Film de la Gijon (Spania).

Acestea se adauga nenumaratelor distinctii obtinute, una dintre cele mai recente fiind Premiul publicului, stabilit pe baza de vot, in sectiunea Balcan Survey a Festivalului International de Film de la Salonic, anunta Antena 3.

De cateva zile, "Dupa dealuri" poate fi vazut in cinematografele din Franta, Olanda, Belgia si Luxemburg. Filmul are parte de o cronica pozitiva, fiind elogiat de publicatii precum Le Figaro sau La Croix.

In tara continua proiectiile speciale, in urmatoarea perioada filmul urmand sa ajunga in Suceava, pe 27 si 28 noiembrie, Odobesti (30 noiembrie), Focsani (1, 2 decembrie) si Sinaia (1 decembrie). O proiectie speciala va avea loc joi, 29 noiembrie, si la Casa de Cultura a Studentilor din Iasi.

Pelicula va putea fi vazuta in perioada 23-29 noiembrie si la Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza si Cinemateca Union din Bucuresti, Hollywood Multiplex Lotus din Oradea, Cinema Central din Bacau, Cinema Dacia din Baia Mare si Cinema Dacia din Bistrita.

Cererea de bilete a depasit cu mult capacitatea salilor. La fel s-a intamplat si la Alexandria, Calarasi si Timisoara, unde filmul a rulat deja.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News