Ambasadorul Frantei: Compararea lui Mungiu cu un cersetor e complet deplasata

Vineri, 17 Mai 2013, ora 14:42 3687 citiri
Foto: The Guardian

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, spune, referitor la parodierea regizorului Cristian Mungiu in emisiunea franceza "Les Guignols de l'Info", ca "asimilarea" acestuia cu un cersetor este "complet deplasata", precizand ca il cunoaste pe Mungiu si il apreciaza "enorm".

Prezent, vineri, la Ploiesti, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca il cunoaste personal pe Cristian Mungiu, care este foarte apreciat si in Romania si in Franta si ca, in opinia sa, parodierea regizorului roman intr-o emisiune franceza este "deplasata".

Mungiu, ironizat de francezi - Regizorul cerseste de la Steven Spielberg (Video)

"Se intampla sa-l cunosc personal pe Cristian Mungiu, pe care-l apreciez enorm. Este un regizor foarte talentat, recunoscut in Romania, recunoscut in Franta si recunoscut de Festivalul de la Cannes. Consider ca asimilarea lui cu un cersetor este complet deplasata si, dincolo de aceasta luare de pozitie deplasata, cred ca trebuie sa fim constienti si sa lucram pentru o mai buna imagine a Romaniei in Franta. Acesta este unul dintre lucrurile pe care incerc sa le fac in fiecare zi", a afirmat Philippe Gustin.

Mungiu ironizat la televiziunea franceza: CNA va sesiza autoritatile din Franta

Ambasadorul Frantei in Romania face, vineri, o vizita la Ploiesti, unde s-a intalnit cu reprezentantii autoritatilor locale, cu reprezentanti ai companiilor franceze din judetul Prahova si unde participa la cea de-a sasea Conferinta Politica a Confederatiei Europene a Puterilor Locale Intermediare (CEPLI), a carei tema principala este descentralizarea.

Editia de miercuri seara a emisiunii de satira cu marionete "Les Guignols de l'Info" a inceput printr-o serie de ironii la adresa incidentelor recente din piata Trocadero din Paris, la adresa fotbalistului englez David Beckham, a sefului Politiei din Paris, a patronului arab al clubului de fotbal PSG, dar si la adresa printului Albert al II-lea de Monaco, despre care realizatorii acestei emisiuni au spus ca "este balbait".

Mungiu: Nu e cazul sa spunem ca francezii ne detesta

De asemenea, au fost parodiate trei nume mari de la Hollywood - George Clooney, Clint Eastwood si Jack Nicholson -, iar in minutul al saselea a fost prezentata scena dedicata Festivalului de Film de la Cannes, in care Steven Spielberg este prezentat sosind pe Croazeta pe o bicicleta si avandu-l ca sofer pe extraterestrul E.T. A urmat scena cu Cristian Mungiu si Steven Spielberg. In aceasta scena, regizorul roman ii cere lui Spielberg o camera de filmat, spunand ca nu are bani sa o cumpere. In plus, marioneta care il reprezinta pe Mungiu spune ca tatal sau este in inchisoare, mama lui este bolnava si el trebuie sa aiba grija de un bebelus.

"Les Guignols de l'Info", denumita uneori doar "Les Guignols", este o emisiune de televiziune franceza de satira, cu marionete, difuzata incepand din 29 august 1988 pe postul Canal+. Parodie a unui buletin de stiri de televiziune, aceasta emisiune reprezinta o caricatura a lumii politice, a actualitatilor din mass-media, a celebritatilor, a societatii franceze in special si a lumii intregi in general.

Le Figaro: Cristian Mungiu, geniul din Carpati

Joi, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze - la propunerea presedintelui CNA, Laura Georgescu - Conseil superieur de l'audiovisuel (CSA) din Franta cu privire la emisiunea difuzata de Canal+, unii membri ai Consiliului nefiind insa de acord cu acest demers.

Ulterior, Cristian Mungiu a declarat, referitor la parodierea sa in emisiunea franceza "Les Guignols de l'Info", ca nu este cazul ca oamenii sa considere ca francezii detesta in general romanii, ci ca realizatorii TV s-au folosit de "stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replica".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
badea_cartan
rank 5
Qu'est-ce qu'il dit Monsieur l'Ambassadeur...