Opozitia se revolta dupa ce PSD a trecut bugetul Camerei pe sub mana: Va trebui sa rezistam cu mai mult decat cu mijloacele parlamentare

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 21:25
6479 citiri
Opozitia se revolta dupa ce PSD a trecut bugetul Camerei pe sub mana: Va trebui sa rezistam cu mai mult decat cu mijloacele parlamentare
Foto: Arhiva/Ziare.com

Deputatul USR Cristian Ghinea a acuzat, marti, faptul ca PSD "transforma rapid democratia parlamentara intr-un circ" si sustine ca in curand "va trebui sa rezistam cu mai mult decat cu mijloacele parlamentare".

Reactia lui Ghinea, publicata pe Facebook, vine dupa ce deputatul USR Cosette Chichirau a acuzat nereguli la votul bugetului Camerei Deputatilor. Aceasta a transmis pe Facebook ca deputatilor li s-a prezentat in avans o suma, dar in sedinta au fost prezentate alte cifre.

"Cand intram in sedinta, se prezinta cu totul alte numere! Numere mai mici, ceea ce e bine, dar cu totul diferite. Asta inseamna ca noua - celor din opozitie - ni s-a cerut sa votam pe o suma de sute de milioane de lei de la un minut la altul.

Am luat cuvantul si am spus ca este inacceptabil ce se intampla, ca s-a facut asta la fiecare sedinta si ca trebuie sa se opreasca. Este o bataie de joc la adresa deputatilor din opozitie si la adresa poporului roman", a transmis ea.

Aceasta il acuza pe presedintele Comisiei de Buget, Leonardo Badea de acuzatii socante.

"I-am intrebat pe cei de la PSD daca voteaza in cunostinta de cauza sau pur si simplu habar n-au ce fac si pentru ce ridica mana. Au zis ca da, ei stiu pentru ce voteaza. I-am intrebat cate persoane intra in calculul bugetar de 178.664.000 de lei pentru cheltuieli de personal. Nu mi s-a raspuns. A zis cineva de la PSD ca ei nu sunt scolari si ca nu trebuie sa raspunda. Apoi Badea a facut afirmatia socanta:

'Noi stim, dar nu trebuie sa va spunem si voua!'. Si cu asta basta. S-a votat bugetul Camerei Deputatilor. PSD trece cu tancul peste democratia romaneasca", a continuat deputatul.

Dupa declaratiile colegei sale, Cristian Ghinea a transmis ca "PSD transforma rapid democratia parlamentara intr-un circ: sesiune extraordinara permanenta, audieri de ministri de 20 de minute (ati urmarit audierile de la americani? Interesante? Lungi? De substanta?), anchete parlamentare pe gauri care se gasesc doar in capul lui Liviu Dragnea, bugete aprobate fara sa existe cifrele pe masa".

Fostul ministru al Fondurilor Europene sugereaza ca in perioada urmatoare ar putea avea loc actiuni peste parghiile oferite de mijloacele parlamentare.

"Dragnea incepe sa semene cu dictatorii mustaciosi din cartile lui Llosa - si aia mentineau formele democratice si le anulau fondul. Curand, foarte curand, cred ca va trebui sa rezistam cu mai mult decat cu mijloacele parlamentare. Nu ne dau de ales", a incheiat Ghinea mesajul de pe Facebook.

Citeste si Bugetele Senatului si Camerei, mai mici in 2017. Dragnea se lauda cu economii, dar e doar matematica

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Ghinea nereguli buget deputati, #Cosette Chichirau buget Camera Deputatilor, #buget camera deputatilor , #stiri Cristian Ghinea