Cristian Ghinea, extrem de iritat de atacul sub centură al lui Alexandru Rafila: ”Te știam puturos, dar măcar părea că ai o privire inteligentă”

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 21:17
8262 citiri
Cristian Ghinea, extrem de iritat de atacul sub centură al lui Alexandru Rafila: ”Te știam puturos, dar măcar părea că ai o privire inteligentă”
Cristian Ghinea acuză PSD că găsește pretexte pentru nu face spitalele promise prin PNRR FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene care a lucrat la realizarea PNRR, a lansat miercuri, 16 februarie, noi atacuri împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Scandalul între USR și social-democratul Alexandru Rafila continuă. După ce acesta i-a acuzat pe foștii miniștri de la USR de un ”tun” de 25 de milioane de euro dat prin PNRR, Cristian Ghinea a răspuns că cei din PSD găsesc pretexte pentru a nu face spitalele promise prin PNRR.

Miercuri seară, fostul ministru al Fondurilor Europene a prezentat noi dovezi prin care vrea să arate că Rafila nu este un ”expert onest” și manipulează opinia publică.

Ghinea a postat pe Facebook poze date de ministrul Sănătății presei, despre care spune că ”le-a căutat probabil prin coșul de gunoi”. Acestea reprezintă, de fapt, costinguri de asistență tehnică din PNRR, însă nu cele finale, trimise Comisiei Europene.

”Costurile au fost publicate de noi atunci când le-am trimis la Comisie. Adică sunt deja publice. Am fost singurul guvern care am publicat anexele.

Înțeleg că Rafila a ajuns cu cititul la ciorne, sper să citească rapid că are de livrat în martie criteriile de alegere a spitalelor și operaționalizarea ANDIS.

ALTFEL SE BLOCHEAZĂ PNRR.

Ce ne spun pozele mega-secrete de la coșul de gunoi?

Că pentru a face 25 de spitale cu 1,7 MILIARDE EURO avem cheltuieli de 30 de milioane pentru ca Agenția specializată să fie operațională, să poată organiza licitații, proiecte pentru spitale moderne, supraveghere de șantier.

Numai un specialist în bigudiuri se poate mira că are fonduri de asistență tehnică de 1,7% la proiecte de făcut spitale”, a explicat Ghinea pe Facebook.

În continuare, fostul ministru de la USR îi acuză pe social-democrați de incompetență și minciună.

”Rafila, ți s-a dezumflat operațiunea de intoxicare. Te știam puturos, dar măcar părea că ai o privire inteligentă.

Fii atent că îți dau un sfat bun și gratis: dacă nu vrei banii ăia de asistență tehnică, poți să nu îi iei. Faci spitalele cu experții PSD. Nu se întâmplă absolut nimic, odată costingurile acceptate de către Comisie, statul membru poate folosi banii și altfel dacă livrează ce a promis. Este clarificare dată recent de Comisie. Nu aveți oameni care să urmărească pe bune domeniul, știți doar scandal, isterie, acuzații aberante și să cumpărați televizoare la minister.

Apoi vă mirați că reacționez. Apropo, în cei șapte ani de acasă, eu am învățat că nu ai voie să minți. Hai, la muncă, la făcut spitale!”, a mai scris fostul ministru.

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Cristian Ghinea, #Alexandru Rafila, #PNRR, #spitale, #minciuna, #PSD, #USR , #stiri Cristian Ghinea