Cristian Ghinea preconizează că PSD va ieși de la guvernare în 2023: ”Anul viitor ajunge funia la par”

Marti, 14 Iunie 2022, ora 20:51
4255 citiri
Cristian Ghinea preconizează că PSD va ieși de la guvernare în 2023: ”Anul viitor ajunge funia la par”
Cristian Ghinea, fost ministru USR al Fondurilor Europene FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Cristian Ghinea, fost ministru USR al Fondurilor Europene, a declarat marți, 14 iunie, că ideea unei rotative în interiorul coaliției este o tâmpenie. El se așteaptă ca PSD să iasă de la guvernare anul viitor.

Întrebat cum vede redefinirea taxei de solidaritate în taxă pentru educaţie şi sănătate, Cristian Ghinea a afirmat că ar fi bine să fie bani pentru sănătate şi educaţie, dar nu este vorba decât despre o creştere a fiscalităţii pentru cei care plătesc.

”Este doar gargară de PR, pentru un stil de guvernare care înseamnă decizii de pe o zi pe alta. Avem o problemă uriaşă de încasări, Comisia Europeană ne-a atras atenţia când negociam PNRR că avem puţine venituri la stat şi noi am pus acolo o analiză, în acest an, o reducere treptată a anumitor găuri, facilităţi, dar atenţie, doar dacă pariul nostru pe creşterea veniturilor nu s-ar fi realizat. (...) Vedem că nu e nicio analiză temeinică”, a declarat fostul ministru la Profit News TV.

Ghinea a completat: ”PSD se pregăteşte de ieşirea de la guvernare anul viitor, vedem că una spune PSD, alta spune PNL. Anul viitor ajunge funia la par, nu vor mai avea de unde să împrumute, chiar şi la dobânzi de 10%. La ultimele trei alegeri, asta a făcut PSD, a plecat de la guvernare cu un an înainte”. Fostul ministru a adăugat că acest lucru se vede din modul în care guvernează, ca şi cum nu există ziua de mâine.

”Şi ideea unei rotative în interiorul coaliţiei este o tâmpenie care nu se practică nicăieri în lume. Ştie domnul Câciu că misiunea lui este să nu explodeze bugetul, până în mai anul viitor, şi apoi Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat el.

Potrivit lui Ghinea, ”PSD are această problemă structurală, că face promisiuni pe care nu le poate ţine”.

”Au promis că vor mări pensiile cu 40%, nu au mărit nici măcar cu rata inflaţiei, tot atacă PNRR pe subiectul pensii, atacă acel prag de 9,4%, când noi suntem acum la 8%. Mâine o pot face, problema este că nu au bani. Oamenii vor acumula nemulţumiri, că au fost minţiţi”, a mai spus Cristian Ghinea.

Fostul ministru a mai declarat că ”este o strategie politico-mediatică de a le pune celor de la PNL sacul pe cap şi a le da palme”.

”Eu cred că Marcel Ciolacu se pregăteşte de 2024 (...) nu pare că îşi pregăteşte un mandat pentru 2023, prea aruncă bugetul în aer, îşi bat joc de singura sursă de finanţare masivă care va veni anul acesta, PNRR”, a completat Ghinea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cristian Ghinea, #guvernare PSD PDL, #pensii, #Marcel Ciolacu PSD , #stiri Cristian Ghinea