Cristian Ghinea, cuvinte grele la adresa lui Alexandru Rafila: „Pentru onoarea mea, o să mor cu tine de gât!”

Joi, 18 August 2022, ora 12:39
8010 citiri
Cristian Ghinea, cuvinte grele la adresa lui Alexandru Rafila: „Pentru onoarea mea, o să mor cu tine de gât!”
Alexandru Rafila este acuzat de Cristian Ghinea că minte FOTO Facebook

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a lansat mai multe acuzații la adresa PSD și a ministrului Sănătății Alexandru Rafila, folosind cuvinte grele în disputa privind alocarea banilor în consultanță.

Ghinea spune despre liderii PSD că „au mințit ca porcii” și că „trebuie să fii prost” pentru a spune că lucrează pentru banii oferiți de „șefii actuali ai PNRR”.

„Când ești ipocrit și îți explodează ciunga în freză. PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR. M-au acuzat și terfelit gratuit - trebuie să fii prost sau foarte pesedist la neuron să îți imaginezi că eu aș putea lucra pe bani pentru șefii actuali ai PNRR. Dimpotrivă, sunt coșmarul lor, pentru că nu pot fura și le taxez prostiile public”, afirmă Ghinea.

Acesta îl acuză apoi pe ministrul Sănătății că ar fi ajuns milionar în euro după ce ar fi muncit doar la stat.

„Rafila e tipul ăla care e milionar în euro după ce a muncit doar la stat. Cum a făcut asta? Prin învârteli de constracte de consultanță de la minister - se ocupă ANI de asta. Deci să întorci niște bani din PNRR la serviciul lăsat ca să vii ministru - cum sună asta? Ce răspunde Rafila cu tupeu? Ah, păi nu am dat acolo toți banii de consultanță”, mai notează fostul ministru.

La finalul postării, Ghinea lansează un mesaj grosolan adresat lui Rafila.

„Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o sa mor cu tine de gât!

Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!”, a conchis Ghinea.

Conflictul dintre cei doi s-a iscat după ce USR l-a acuzat în urmă cu o zi pe Alexandru Rafila că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

”Luni la rând, reprezentanţii PSD au reclamat, cu maximă vehemenţă, costurile de consultanţă din PNRR, deşi era evident că statul român nu are experţi în construirea de spitale mari şi în digitalizarea Sănătăţii. Ajuns la putere, ipocrit ca întotdeauna, PSD nu a folosit experţii pe care îi tot invoca prin studiourile tv. În schimb, ministrul Alexandru Rafila a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021”, spune USR în comunicat.

Ulterior, Rafila a respins acuzațiile USR și a susținut într-o intervenție la Antena 3 că fostul ministru USR este responsabil de alocarea unor sume foarte mari pentru consultanță în PNRR. Totodată, acesta a afirmat că PSD ar fi economisit de fapt 60% din banii alocați de USR pentru consultanță.

O zi mai târziu ministrul Sănătății a vorbit și despre activitatea sa de la OMS și a acuzat că este ținta unor calomnii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În ce fază sunt cele trei spitale regionale de la Iași, Craiova și Cluj și când spune ministrul Rafila că vor fi gata
În ce fază sunt cele trei spitale regionale de la Iași, Craiova și Cluj și când spune ministrul Rafila că vor fi gata
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că spitalele regionale aflate în fazele cele mai avansate sunt cele de la Iaşi şi Craiova şi că urmează îndeaproape cel din...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Cristian Ghinea, #Alexandru Rafila, #USR, #ministrul fondurilor europene, #ministrul sanatatii, #OMS, #PSD , #stiri Cristian Ghinea