Mari sportivi ai Romaniei, voluntari in cadrul proiectelor Habitat

Luni, 07 Iunie 2010, ora 23:39
1487 citiri
Mari sportivi ai Romaniei, voluntari in cadrul proiectelor Habitat
Foto: Arhiva

Noua mari campioni ai tarii, printre care Doina Melinte, Laura Badea, Cristian Gatu sau Otilia Badescu, au participat luni la Proiectul de voluntariat intitulat "Implinim Sperante", in cadrul caruia se construieste o casa pentru 8 tineri cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport (A.N.S.T.), Doina Melinte, consilierul A.N.S.T., Otilia Badescu, si alti mari 7 campioni ai tarii au pus umarul la continuarea lucrarilor de constructie, aflate in santierul Habitat, din comuna Clinceni, judetul Ilfov.

Proiectul isi propune construirea unei case ai carei beneficiari sunt 8 tineri cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii, unii dintre acestia fiind medaliati ai Jocurilor Special Olympics nationale si internationale.

"Daca fiecare dintre noi, indiferent de domeniul de activitate ne-am implica, am reusi sa realizam mult mai multe lucruri. Salut acest proiect si ma bucur ca ne-am alaturat acestei initiative in primul rand pentru ca noi, sportivii, consideram ca persoanele cu dizabilitati, prin faptul ca isi depasesc in fiecare zi problemele, sunt mult mai bune decat noi. Va reamintesc ca anul viitor este Anul European al Voluntariatului, o sansa pentru fiecare dintre noi sa dam o mana de ajutor, sa ne implicam in problemele celorlalti", a declarat presedintele A.N.S.T., Doina Melinte.

Toti invitatii la eveniment, echipati cu casti de protectie si unelte, alaturi de voluntari si de beneficiari au contribuit la lucrarile de constructie .

"Ceea ce am intreprins noi este foarte putin comparativ cu munca depusa pentru intregul proiect, dar este contributia noastra, pentru sustinerea cauzei nobile a unor oameni care au cu adevarat nevoie de ajutor", a declarat la randul ei marea campioana la tenis de masa, actualmente consilier in cadrul Autoritatii, Otilia Badescu.

La intalnirea de astazi de la Clinceni au mai fost prezenti si alti fosti mari sportivi ai tarii: Valeria Racila (canotaj), Monica Rosu (gimnastica), Violeta Beclea (atletism), Laura Badea (scrima), Ionela Tarlea (atletism), Cristian Gatu (handbal) si Doina Ignat (canotaj).

Termenul de predare a locuintei protejate este 11 iunie 2010.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#proiecte Habitat, #sportivi voluntariat Habitat, #Doina Melinte, #Otilia Badescu, #Laura Badea , #stiri Cristian Gatu