Relatiile economice, decisive pentru o intalnire Basescu - Obama

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 23:10 1489 citiri
Foto: MAE.ro

Partea americana are un interes special pentru relatiile economice cu Romania, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, dupa ce s-a intalnit, vineri, la New York, cu reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie romano-americane.

Pe langa aspectele legate de prezenta americana in Romania si de cresterea investitiei SUA in tara noastra, chiar si in conditii de criza, s-a discutat si despre situatia economica din cele doua tari, felul in care in acest moment Romania si SUA se confrunta cu criza economica, potrivit unui comunicat al MAE remis, sambata, Ziare.com.

In acest context, seful diplomatiei romane a subliniat ca in ceea ce priveste o posibila intalnire la nivel inalt intre presedintii SUA si Romaniei, acest lucru se va intampla "atunci cand pe palierul economic se inregistreaza progrese".

Totodata, Cristian Diaconescu a invitat companiile americane sa dezvolte noi proiecte de afaceri in Romania, fie ca investitii directe, fie prin relatii de cooperare. In ciuda crizei economice, Romania ofera oportunitati reale pentru investitii in domeniile energetic, financiar-bancar, auto, imobiliar, precum si in infrastructura IT, protectia mediului, agricultura, a aratat ministrul.

Reprezentantii oamenilor de afaceri americani au subliniat faptul ca Romania ofera in acest moment un mediu transparent si propice pentru derularea de proiecte de afaceri si si-au exprimat interesul in dezvoltarea pietei de capital din tara noastra.

Discutiile au atins numeroase subiecte de interes comun, din domeniul economic si de politica externa. (A.T.)

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News