PMP a depus plângere penală pe numele lui Cristian Diaconescu. Partidul îl acuză că își arogă funcția de președinte deși a fost înlocuit

Marti, 08 Martie 2022, ora 15:24 2430 citiri
Cristian Diaconescu a fost dat în judecată de propriul partid FOTO Facebook / Cristian Diaconescu

Colegiul Naţional al PMP a decis marți, 8 martie, formularea unei plângeri penale împotriva lui Cristian Diaconescu pentru fals în declaraţii.

”Deşi membrii PMP au ales, în cadrul Congresului din 19 februarie a.c., în mod statutar şi cu majoritate de voturi, o nouă conducere şi, implicit, un nou preşedinte al PMP, domnul Cristian Diaconescu continuă să îşi aroge funcţia de preşedinte al partidului. Acesta se prezintă în continuare drept preşedinte al PMP în demersuri oficiale către instituţii publice, în comunicarea publică, în postările de pe social media, dar şi în cadrul unor întruniri în interiorul partidului”, au transmis, marţi, reprezentanţii PMP.

Potrivit acestora, organismul suprem de conducere al PMP, care exprimă voinţa democratică a partidului, este Congresul, iar hotărârile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor.

”Hotărârea Congresului PMP din data de 19 februarie 2022 prin care a fost aleasă noua conducere a formaţiunii rămâne în vigoare, chiar şi în cazul în care aceasta este atacată în instanţă. PMP îşi desfăşoară activitatea potrivit prevederilor legale şi statutare ce guvernează activitatea partidelor în România şi este condus de persoanele şi organismele de conducere alese la congres”, a mai transmis formaţiunea.

Partidul Mişcarea Populară a trecut printr-o ruptură, după ce o parte a conducerii partidului a convocat, în 13 ianuarie, un Colegiu Naţional în care a stabilit un Congres pentru alegerea unei noi conduceri.

Cristian Diaconescu a anunţat că nu recunoaşte decizia, afirmând că este ilegală.

Congresul a avut loc, Eugen Tomac fiind ales prşdinte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News