Diaconescu taie 86 de posturi, dar nu se atinge de Centrala

Joi, 13 August 2009, ora 11:20 1500 citiri
Foto: Jurnalul National

MAE va desfiinta 86 de posturi prin reorganizarea unor institutii din subordine, dar nu va disponibiliza personal din cadrul ministerului.

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a spus miercuri ca Agentia Nationala de Control al Exporturilor (ANCEX), singura agentie in cadrul MAE, devine directie in cadrul ministerului. ANCEX avea 45 de posturi la infiintare, din care raman 20, informeaza Realitatea Tv.

Redactia Publicatiilor pentru Strainatate avea 60 de posturi la infiintare si raman 42. Ea va fi transformata in directie in cadrul MAE. Institutul Diplomatic Roman ramane cu 36 din 60 de posturi, iar Centrul de Studii pentru Romanii de Pretutindeni - cu 70 din 89.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat ca nu vor fi disponibilizati angajati din cadrul aparatului de lucru al ministerului. "Si asa, avem nevoie de angajarea de personal, mai ales pe zona consulara", a spus el.

Diaconescu a precizat ca, in urma restructurarii acestor institutii subordonate MAE, se vor face economii de circa 300.000 de euro anual.

Diplomatii, redistribuiti in Asia Centrala si Orientul Mijlociu

In ceea ce priveste reducerea posturilor diplomatice din exterior, ministrul a declarat ca are in vedere o reducere a acelora care "nu se mai justifica sub aspectul activitatii diplomatice" si redistribuirea lor catre Asia Centrala si Orientul Mijlociu.

"Totodata, sunt oficii diplomatice romanesti care in acest moment pot functiona si cu un numar ceva mai redus in ceea ce priveste personalul diplomatic, consular si auxiliar, si pentru o perioada isi vor reorganiza activitatea cu un personal redus, dar posturile vor ramane in schema, fara a fi ocupate", a spus el.

Ministrul Cristian Diaconescu a anuntat la sfarsitul lunii iulie reducerea a 55 de posturi din MAE, "in special din zona Europei de Vest", la numai o zi dupa ce presedintele Traian Basescu critica faptul ca diplomatii "se ticsesc" in ambasadele occidentale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News