Diaconescu s-a razgandit si pleaca in Olanda

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 22:50 3414 citiri

Desi a anuntat ca nu mai participa la sedinta de joi din cadrul legislativului olandez, ministrul de Externe Cristian Diaconescu a revenit asupra deciziei initale si va pleca spre Olanda.

"Seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, a decis sa participe maine la sedinta din cadrul legislativului olandez, ca urmare a discutiei telefonice din aceasta seara intre ministrii de Externe ale celor doua state, precum si a clarificarilor primite pe canale diplomatice de la partea olandeza.

Aceasta decizie are ca scop sustinerea intereselor Romaniei chiar in ziua in care se va lua decizia privind pozitia Olandei asupra functionarii Mecanismului de Cooperare si Verificare care vizeaza Romania", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Un alt comunicat remis de MAE anunta miercuri ca ministrul Cristian Diaconescu si-a anulat vizita in Olanda, programata pentru miercuri si joi, ca urmare a raportului Guvernului olandez privind justitia din Romania.

Guvernul olandez sustine in document ca va continua sa faca presiuni la nivel european pentru ameliorarea situatiei si avertizeaza cele doua tari cu urmari asupra transferului de fonduri europene si in privinta accesului in zona Schengen.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News