Diaconescu isi anuleaza vizita in Olanda, in urma raportului pe justitie

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 14:55 1658 citiri

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu si-a anulat vizita in Olanda, programata pentru miercuri si joi. Decizia vine ca urmare a raportului Guvernului olandez privind justitia din Romania.

"Ministerul Afacerilor Externe a aflat cu surprindere din presa de demersul Guvernului Olandei de a transmite catre Camera Reprezentantilor a acestei tari o evaluare publica avand accente radicale privind functionarea statului de drept in Romania, precum si interpretari excesive asupra raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Monitorizare si Verificare", se arata in comunicatul Ministerului de Externe, remis Ziare.com.

In cadrul vizitei urma sa se clarifice toate preocuparile partii olandeze legate de Raportul Comisiei Europene.

"Acest gest contravine spiritului si deschiderii dintre cele doua state, reliefate de cooperarea economica excelenta, din care rezulta ca firmele olandeze fac profit in Romania, situandu-se pe locul I in ceea ce priveste capitalul total investit (peste 4,5 miliarde euro)", se arata in comunicat.

Ministrul Cristian Diaconescu asteapta si explicatii din partea Olandei.

"MAE isi exprima speranta ca acest gest va fi urmat si de o explicatie pe canale diplomatice din partea ministerului olandez de externe conform conduitei care trebuie sa prevaleze intre state membre UE", mai spun reprezentantii ministerului de Externe in comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News