Diaconescu, despre Ponta si Sarkozy: Argumentatie plina de invective si insulta

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 16:00
2291 citiri
Diaconescu, despre Ponta si Sarkozy: Argumentatie plina de invective si insulta
Foto: english.sina.com

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat ca atacul lui Victor Ponta la adresa presedintelui Nicolas Sarkozy, dupa alegerile prezidentiale din Franta, reprezinta "o argumentatie fortata, plina de invective si insulta".

"Nu cred ca sunt cea mai porivita persoana care poate comenta o asemenea categorie de declaratie politica. Ceea ce va pot spune este ca respectam in continuare institutiile statului francez, procesul electoral care se desfasoara acolo si candidaturile pentru fotoliul de presedinte.

Cunosc declaratia la care se face referire, insa nu pot fi de acord cu aceasta argumentatie fortata, plina de invective si insulta. Din fericire, au ramas destul de putini politicieni in Europa capabili sa produca un asemenea gen de 'mesaj' politic", a spus Cristian Diaconescu, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Ministrul de Externe a cotinuat, subliniind ca statul roman si autoritatile de la Bucuresti respecta procesul electoral democratic din Franta si institutiile statului partener francez.

"Sunt total de acord cu pozitia premierului - ambele variante care pot rezulta din procesul electoral din Franta sunt favorabile Romaniei pentru ca pot aduce consistenta relatiei bilaterale dintre tarile noastre", a completat Cristian Diaconescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, considera ca o eventuala victorie a socialistului Francois Hollande in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta, de pe 6 mai, ar fi un "lucru bun pentru Romania si pentru Europa".

Ponta: Victoria lui Hollande in turul doi, un lucru bun pentru Romania si Europa

"In ceea ce priveste Romania, presedintele Sarkozy, fiind un politician care isi lasa deoparte principiile si lucrurile importante cand e in campanie, stiti foarte bine, a avut fata de Romania, si in problema rromilor si-n problema Schengen si practic in orice problema care putea sa-i aduca un vot in plus, a avut o atitudine absolut anormala si neprincipiala", a declarat Victor Ponta, intr-un interviu la RFI Romania.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Cristian Diaconescu alegeri prezidentiale Franta, #Victor Ponta alegeri prezidentiale Franta, #Sarkozy alegeri Franta, #Hollande alegeri Franta, #Victor Ponta atac Nicolas Sarkozy , #ministru Externe