Diaconescu a avut mai multe intalniri bilaterale la ONU

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 15:16 1142 citiri
Foto: Xinhua

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a participat miercuri la sesiunea de deschidere a dezbaterilor celei de a 64-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.

Diaconescu a avut mai multe intalniri bilaterale cu omologi din alte tari, dar si cu reprezentantul special pe probleme de energie al Guvernului SUA.

In cadrul discutiilor pe care le-a purtat cu J.P. Morningstar, cei doi demnitari au abordat cu precadere problematica energetica, atat din perspectiva relatiilor bilaterale romano-americane, cat si din perspectiva calitatii Romaniei de stat-membru al UE, potrivit unui comunicat MAE, remis Ziare.com.

Accentul a fost pus pe proiectul Nabucco, pe cooperarea cu Turcia si cu Azerbaidjan, precum si pe colaborarea din perspectiva europeana in acest domeniu. Cei doi oficiali au subliniat interesul Romaniei si, respectiv, al SUA privind materializarea proiectului Nabucco.

Cristian Diaconescu a discutat si cu omologii sai din Islanda, Australia, Malta, Albania, Tunisia in marja celei de-a 64-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.

In cadrul convorbirilor cu omologul sau islandez, Ossur Skarpheoinsson, ministrul Diaconescu a ridicat problema liberalizarii pietei muncii pentru cetatenii romani care vor sa lucreze in Islanda si si-a exprimat speranta ca aceasta masura va fi luata cat mai curand.

Seful diplomatiei romane s-a intalnit si cu presedintele celei de-a 64-a sesiuni a Adunarii Generale ONU, ambasadorul libian Ali Abdussalam Treki.

Treki a evocat relatiile deosebite care s-au dezvoltat in decursul anilor intre Romania si Libia, la nivel de state, dar si la cel interpersonal. In context, au fost abordate si unele aspecte ce tin de politicile energetice regionale si globale, precum si efectele crizei economice si financiare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News