Demisia lui Ponta, ceruta de un potential contracandidat: Minciuna atinge limite imposibile (Video)

Marti, 15 Iulie 2014, ora 15:31
4788 citiri
Demisia lui Ponta, ceruta de un potential contracandidat: Minciuna atinge limite imposibile (Video)

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, a declarat, marti, ca partidul sau ii cere lui Victor Ponta sa isi dea demisia din functia de prim-ministru, pe fondul situatiei economice dificile in care se afla Romania.

Fostul consilier prezidential a precizat ca "ne aflam intr-o situatie absolut complicata economic si minciuna Guvernului atinge limite imposibile pentru o tara democratica", sustinand ca Ponta ar trebui sa renunte la functia executiva pe care o detine si dintr-un alt motiv, intr-o conferinta de presa transmisa de B1 TV.

Basescu, dupa intalnirea cu Ponta: Reducerea CAS, o masura electorala pripita, va aduce noi taxe pentru populatie

"Ii cer domunului Ponta, in conditiile in care se decide sa candideze la presedintie, sa isi dea demisia din functia de prim-ministru. E un gest obligatoriu, pentru ca va folosi aceasta functie pentru a insela opinia publica, pentru a deturna mesajul economic intr-o perioada complicata pentru Romania.

Ponta, daca e onest si corect fata de societate, trebuie sa plece din functia executiva, sa nu foloseasca atributele pe care le are in campania electorala, sa se angajeze de la egal la egal cu ceilalti candidati pentru o cursa electorala cat se poate de corecta", a precizat Diaconescu.

Modificarile Codului fiscal, inainte de campania electorala

De asemenea, acesta a spus ca PMP cere Guvernului sa nu amane modificarile aduse Codului Fiscal pana dupa alegerile prezidentiale din toamna, ci sa le adopte inainte de campania electorala.

"Este normal ca aceste modificari sa fie adoptate cat mai curand, pentru ca privesc direct perspectiva economica a Romaniei si nu au legatura cu demersurile politice. Modificarile trebuie adoptate pentru a incuraja predictibilitatea mediului economic, ceea ce pentru companii ar repezenta un avantaj.

Modificarile pot garanta prezenta mai solida a investitiilor straine si intelegerea perspectivelor pe care Guvernul le ofera mediului de afaceri. E un gest de decenta minima si apelez la acest coeficient de decenta, in conditiile in care, la nivel guvernamental, el exista", a spus fostul consilier prezidential.

Cristian Diaconescu, despre deciziile Guvernului Ponta: Ai nevoie de tupeu de clan interlop

Legea incompatibilitatii, comanda de partid

Cristian Diaconescu a vorbit si despre Legea incompatibilitatii, care a fost retrimisa in Parlament, luni, de presedintele Traian Basescu, motivand ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) nu isi mai poate face treaba daca promulga acest act normativ.

Basescu apara ANI si spune NU legii care protejeaza alesii locali de incompatibilitate (Video)

"PMP face un apel la grupurile parlamentare sa se gandeasca din nou la legea care elimina incompatibilitatea. Parlamentul sa incerce, macar de aceasta data, sa nu umple de ridicol tara, nu numai in legatura cu partenerii nostri, ci mai ales in legatura cu cetatenii Romaniei.

Legea este o comanda a sistemului mafiot si din acest punct de vedere e evident scopul prin care o serie de cetateni care ocupa pozitii publice isi aroga dreptul de a fi mai presus de lege.

Interesul tarii si al cetatenilor este ca o astfel de bataie de joc sa inceteze. Fac un apel prietenesc, dar cat se poate de serios, la alesii din Parlament, sa inteleaga momentul de rascruce prin care trece Romania cand vine vorba de statul de drept, sa nu dea curs comenzii de partid", si-a incheiat discursul Cristian Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Cristian Diaconescu demisie Ponta, #Cristian Diaconescu lege incompatibili, #PMP demisie Ponta , #Miscarea Populara