Demisia lui Ponta, ceruta de un contracandidat: Guvernul a ajuns un clan de familie

Luni, 04 August 2014, ora 15:11 3047 citiri

Candidatul PMP la alegerile prezidentiale, Cristian Diaconescu, i-a cerut lui Victor Ponta sa isi dea demisia din functia de premier al Romaniei, daca vrea sa intre in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Diaconescu a acuzat ca Guvernul condus de seful PSD este "un clan de familie, care inseamna incalcarea clara a regulilor democratice", intr-o declaratie de presa tinuta luni, potrivit Realitatea TV.

"Daca doreste sa fie candidat la prezidentiale, sa demisioneze din functia de prim-ministru acum", i-a transmis Diaconescu lui Victor Ponta.

Candidatul PMP la presedintie a criticat si ministrii propusi de premierul Victor Ponta pentru Cultura si Buget, spunand ca oamenii cu experienta si cu adevarat capabili l-au refuzat pe acesta.

"Asistam la insistentele domnului Ponta de a desemna oameni fara o pregatire minimala in doua functii de ministri cu responsabilitati speciale. E evident la Buget ca prim-ministrul a fost refuzat de oameni cu experienta si chiar caracter, as spune, care nu s-ar lasa manipulati, nu si-ar folosi experienta profesionala in jocuri politice ieftine si nu s-ar asocia cu sirul de minciuni, incepand cu reducerea CAS si terminand cu amnistia, si, evident, acesti oameni, fata de care (Ponta -n.red.) n-are jena sa-i califice oamenii lui Basescu, nu au vreo intentie de a se asocia cu un astfel de demers", a detaliat Cristian Diaconescu.

"Romanii merita promisiuni mai serioase"

"E pacat, romanii merita promisiuni si angajamente mult mai serioase", a incheiat propunerea PMP pentru prezidentiale, nefiind pentru prima oara cand Diaconescu i-a cerut lui Ponta sa isi dea demisie.

Demisia lui Ponta, ceruta de un potential contracandidat: Minciuna atinge limite imposibile (Video)

El a mai facut acest lucru si la jumatatea lunii iulie, cand a invocat, pe langa candidatura premierului la prezidentiale, si situatia economica dificila in care se afla Romania.

Fostul consilier prezidential a precizat ca "ne aflam intr-o situatie absolut complicata economic si minciuna Guvernului atinge limite imposibile pentru o tara democratica", sustinand ca Ponta ar trebui sa renunte la functia executiva pe care o detine si dintr-un alt motiv.

"Ii cer domunului Ponta, in conditiile in care se decide sa candideze la presedintie, sa isi dea demisia din functia de prim-ministru. E un gest obligatoriu, pentru ca va folosi aceasta functie pentru a insela opinia publica, pentru a deturna mesajul economic intr-o perioada complicata pentru Romania", spunea Diaconescu in urma cu doua saptamani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News