Dan Diaconescu, audiat in procesul lui Cioaca, l-a luat pe "Nu stiu" in brate

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 21:48 2597 citiri
Foto arhiva

Dan Diaconescu, directorul OTV, audiat, luni, la Curtea de Apel Brasov, in procesul in care Cristian Cioaca este acuzat de violarea corespondentei electronice a sotiei sale, Elodia Ghinescu, a raspuns la intrebarile instantei, insa cele mai multe dintre raspunsuri au fost "nu stiu" sau a dat vina pe "echipa tehnica" pentru tot ceea ce s-a intamplat.

Dan Diaconescu i-a spus judecatorului ca nici macar nu a citit mesajele Elodiei inainte de a le da pe post, ca nu a cunoscut provenienta mail-urilor respective si nici daca avea acordul cuiva pentru a le face publice.

De asemenea, directorul OTV a mai spus ca nu-si mai aduce aminte cine l-a pus in legatura cu hackerul Adrian Nitu, cel care a spart casuta de e-mail a avocatei si nici ca i-a promis acestuia protectie, adaugand ca nici nu avea "aceasta posibilitate".

Dan Diaconescu a negat si acuzatiile potrivit carora l-a instigat pe hacker sa acceseze e-mailul Elodie: "Am solicitat sprijinul acestuia pentru a ne ajuta in cadrul emisiunii, in vederea aflarii mai multor detalii despre disparitia avocatei Ghinescu si in niciun caz nu l-am instigat la comiterea unei infractiuni si asta dupa ce el ne-a dat anumite informatii".

Pe intreaga perioada a audierilor, Cristian Cioaca a fost foarte relaxat, comentand declaratiile martorilor si spunand de cateva ori ca sunt "foarte amuzante". La termenul de luni, ar fi trebuit sa fie audiati alti doi martori: politistul Marius Breazu si Alexandra Enescu, acestia neprezentandu-se si fiind amendati pentru acest lucru cu cate 300 de lei.

Termenul viitor al procesului a fost stabilit pentru data de 2 noiembrie, cand au fost citati alti sase martori, printre care parintii Elodiei, dar si presupusul amant al avocatei, Cristian Ilie.

Politistul Cristian Cioaca si Adrian Marin Nitu a fost trimisi in judecata, pe 16 februarie anul acesta, de procurorii din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Brasov, pentru accesarea, fara drept, a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News