Cristian Diaconescu, un prezidentiabil PMP mai bun decat Udrea - sondaj

Luni, 18 August 2014, ora 16:53 7122 citiri

Cristian Diaconescu este vazut drept cel mai potrivit candidat al Partidului Miscarea Populara la alegerile prezidentiale, in fata Elenei Udrea, potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com.

Astfel, mai mult de 80 la suta - 82,05% - dintre cei care au raspuns sondajului sustin ca fostul consilier prezidential ar trebui sa fie candidatul Partidului Miscarea Populara la alegerile prezidentiale, cu toate ca Diaconescu a fost contestat din interiorul partidului si, ulterior, luni, si-a dat demisia din formatiune.

In schimb, presedintele PMP, Elena Udrea, se bucura de sprijinul a doar 17,95% dintre respondentii sondajului realizat de Ziare.com.

Sondajul a inregistrat 3.270 de raspunsuri si a fost realizat online in perioada 16-18 august.

Cine este cel mai potrivit candidat al PMP la prezidentiale - Diaconescu sau Udrea? Sondaj Ziare.com

Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din PMP si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna, urmand sa-si stranga singur cele 200.000 de semnaturi necesare. El a precizat, in schimb, ca ramane membru si presedinte al Fundatiei Miscarea Populara.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

Tot luni, Elena Udrea a reactionat si a spus ca e gata sa isi asume candidatura in numele PMP pentru cea mai inalta functie in stat, precizand ca il poate invinge, in toamna, pe Victor Ponta.

"Suntem pregatiti de aceasta campanie, de aceasta competitie, si eu ca presedinte al PMP sunt pregatita sa-mi asuma candidatura la presedintie. Asa cum spun de mult timp, sunt candidatul care-l poate invinge pe Victor Ponta. Il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie", a declarat Elena Udrea.

Udrea, gata de prezidentiale: Il pot bate pe Ponta! Ce spune despre demisia lui Diaconescu

Candidatura fostului consilier prezidential, trimis in cursa pentru Cotroceni inca din luna iunie, a fost contestata de membri ai partidului sau, dezavantajul sau fiind considerat ca nu a reusit sa adune decat 7.000 de semnaturi, desi sunt necesare 200.000 pentru inscriere in cursa prezidentiala.

Tot in acea zi, presedintele Organizatiei de Femei a PMP, Ruxandra Dragomir, a mentionat ca Elena Udrea ar fi mai potrivita pentru a fi candidatul PMP, pentru ca bucura de o mai mare notorietate, iar Romania "e pregatita sa voteze o femeie".

Revolta in PMP: Se cere mazilirea lui Cristian Diaconescu. "Romania e pregatita sa voteze o femeie"

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

Cristi Diaconescu: Sunt candidatul la presedintie - ce spune despre Udrea si semnaturile stranse

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com