Cristian Diaconescu si-a depus candidatura

Joi, 18 Februarie 2010, ora 12:49 2577 citiri
Foto: Arhiva

Cristian Diaconescu si-a depus joi candidatura oficiala pentru sefia Partidului Social Democrat.

Diaconescu propune o echipa de conducere formata din 17 persoane: Constantin Nicolescu pentru postul de primvicepresedinte, Valeriu Zgonea pentru functia de secretar general si Vasile Puscas, Dan Mircea Popescu, Adrian Severin, Ion Chelaru, Marian Oprisan, Nicolae Banicioiu, Serban Nicolae, Gheorghe Bunea Stancu, Iasmina Pirvulescu, Madalin Voicu, Florian Popa, Ovidiu Natea, Alexandru Cordos, Mircea Ursache si Carmen Moldovan, vicepresedinti.

Doi dintre politicienii aflati pe lista lui Diaconescu afirma, insa, ca nu si-au dat acordul pentru acest lucru.

"Cristian Diaconescu m-a sunat de mai multe ori in ultimele saptamani. Am avut mai multe discutii cu privire la viitorul partidului. Aseara (n. red. miercuri seara) am avut o discutie cu el in care mi-a propus sa intru in echipa lui. I-am spus ca nu pot sa ii confirm acest lucru din varii motive. Ca sunt in colegiul lui Geoana si ca mai astept pana in ultima clipa ca presedintele Geoana sa imi faca o propunere ca am muncit alaturi de el. Daca maine dimineata nu voi avea nicio propunere, atunci pana dupa-amiaza il voi anunta si pe Diaconescu", a declarat Zgonea, pentru Ziare.com.

De asemene, Nicolae Banicioiu spune ca nu si-a dat acordul pentru a se afla pe acea lista si ca il invita pe Diaconescu sa se alature unei constructii serioase.

"Sunt foarte multi oameni care pot conduce partidul, dar in momentul de fata oamenii pe care ii doresc la carma partidului sunt Victor Ponta si Liviu Dragnea si multi dintre sefii de filiare care au argumentul si puterea votului", a declarat Banicioiu la Antena 3.

Vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri, dupa Conferinta PSD Bucuresti, ca isi mentine candidatura si o va depune joi individual.

Intrebat de ziaristi daca isi va depune candidatura alaturi de o echipa, Diaconescu a negat: "Nu, cred ca vor fi suficienti care se vor inscrie individual pe lista deschisa, deci implicit pe un vot direct, ma rog, uninominal, dar nu e prea corect din punct de vedere juridic, si impreuna cu ei se poate realiza o politica de substanta pentru PSD".

Cristian Diaconescu a fost trecut, rand pe rand, in echipa lui Mitrea, Nastase si, mai recent, Geoana, chiar daca vicepresedintele PSD anuntate, mai mult sau mai putin ferm, ca va candida la functia cea mai inalta in partid.

Se pare insa ca Diaconescu a rezistat cu stoicism presiunilor supuse in special de organizatia din care face parte, PSD Bucuresti, al carui lider, Marian Vanghelie, a facut tot posibilul sa il convinga pe Diaconescu sa accepte oferta lui Geoana de a il seconda ca prim-vicepresedinte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News