Cristian Diaconescu: Romania se vaccineaza periodic impotriva comunismului

Marti, 28 August 2012, ora 20:36
3647 citiri
Cristian Diaconescu: Romania se vaccineaza periodic impotriva comunismului

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu crede ca Romania a incheiat, "cu inexplicabil de mare intarziere, o criza politica aberanta care a pornit de la obiective aberante" si ca tara se vaccineaza periodic impotriva comunismului.

Intr-o postare pe blogul personal, Cristian Diaconescu, a scris despre criza politica: "s-a acutizat din pricina unor argumente si mai aberante si, iata, intr-un final, se stabilizeaza politic, ca orice sistem, fiind obligata practic sa se normalizeze in ton cu normalitatea democratica in contextul care se afla astazi".

"Spun ca obiectivele initiale ale crizei pe care o incheiem astazi, au fost aberante, pentru ca in esenta lor ascundeau lucruri nefiresti - neconforme cu mersul natural al emanciparii societatii omenesti. (...)

Este logic pentru cine intelege democratia si mersul lucrurilor la nivel international, ca demagogia politica de sorginte comunista si nationalismul preistoric, nu mai pot ameti masele pe care le capacitau odata. Este firesc sa constatam ca mersul inapoi nu mai este posibil, nici macar pentru societatea romanesca", a explicat consilierul prezidential.

"Acesta este, daca doriti, deznodamantul crizei politice care, sper, paraseste astazi Romania", a mai scris Diaconescu, luni, in ziua in care s-a citit in plenul Parlamentului decizia CCR care a oficializat intoarcerea lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni.

Fostul ministru de Externe crede ca argumentul social-democratilor, "ce este mai bine pentru tara" suspendarea si apoi demiterea lui Traian Basescu, a lipsit la momentul declansarii crizei politice romanesti.

"Criza ne-a distrus institutiile - pentru a se acoperi esecul referendumului, USL ne-a facut de ras in intreaga lume - Romania nu este capabila sa isi numere cetatenii. Nimic mai fals - dovada, atunci cand au dorit sa afle cu adevarat cati suntem, au aflat.

Tot USL este vinovat de a denigra Curtea Constitutionala, de a compromite institutii cheie in sistemul de securitate nationala. (...) Pe fondul unei acute penurii de repere intelectuale si morale, criza politica provocata de USL a mai facut noi victime, a mai matuit ceea ce poate pana astazi scapase nematuit si necompromis", a mentionat Diaconescu.

"Puterea isi alimenteaza sustinatorii cu sange si dovezi de vitejie"

Acesta a sustinut ca Romania trebuie sa plateasca nota de plata a unei aventuri politice fara precedent si sa reconfirme ca drumul democratic al tarii ramane cel promis partenerilor tarii, ca angajamentul tarii pentru Uniunea Europeana ramane valabil si ca Romania ramane un partener serios in cadrul NATO.

"Sigur ca nu imi imaginez o coabitare onesta din partea unei puteri care trebuie sa isi alimenteze sustinatorii permanent cu sange si dovezi de vitejie. Sigur ca nu ma iluzionez ca ceea ce numim coabitare astazi nu se va transforma in cine stie ce monstru din pricina unei crase nestiinte, o necunoastere obraznica in domenii cheie, ce ne poate face mult rau, astazi, maine si pentru mult timp de acum inainte", a afirmat consilierul prezidential.

Nu in ultimul rand, acesta a atentionat ca cei care nu au participat la referendum, ca si romanii care lucreaza in strainatate, "nu vor ramane muti".

"Nu vor ramane muti nici cei care asteptau un gest de onoare din partea celui care promitea de la tribuna Parlamentului ca se va retrage din politica daca referendumul esueaza. Nu vor ramane muti nici cei care au avut incredere in asigurarile premierului ca nu se va incerca o boicotare aberanta in Parlament", a notat fostul ministru de Externe.

Cristian Diaconescu a incheiat postarea, precizand ca, "astazi, Romania primeste garantia mersului inainte. Se pare ca tanara democratie romaneasca trebuie sa se vaccineze din cand in cand impotriva comunismului".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Cristian Diaconescu declaratii comunism, #Romania comunism, #Cristian Diaconescu criza politica Romania , #consilier prezidential