Cristian Diaconescu, prezidentiabilul PDL?

Sambata, 12 Ianuarie 2013, ora 20:20
5651 citiri
Cristian Diaconescu, prezidentiabilul PDL?
Foto: Arhiva

Surse din PDL au declarat ca viitorul candidat la presedintie agreat de Traian Basescu este chiar consilierul sau, Cristian Diaconescu, care ar urma sa ocupe si un viitor loc de lider, fie al PDL, fie al unei grupari a fortelor de dreapta.

In acest fel, Traian Basescu incearca sa se puna de acord cu gruparea Blaga, care l-ar agreea pe Diaconescu, in dauna aripii Udrea-Falca, care nu pare ca ar putea coagula majoritatea liderilor pentru a castiga leadershipul gruparii favorabile lui Traian Basescu.

Unul dintre atuurile lui Diaconescu, in contextul descris, este tocmai posibilitatea de a coagula sprijin si din zona uselista de stanga, zona de unde provine, fiind unul dintre fostii lideri PSD de marca.

Recent, Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice, a declarat ca spera sa existe un candidat unic din partea dreptei.

De asemenea, sambata, Ungureanu a opinat ca este nevoie ca opozitia sa-si desemneze cat mai repede un candidat pentru alegerile prezidentiale si a sustinut ca presedintele trebuie sa fie ales in continuare de popor, nu de Parlament.

"Partidul Forta Civica o spune foarte clar ca nu este de acord cu alegerea presedintelui de catre Parlament. Aceasta alegere trebui facuta prin vot popular, ca si pana acuma. Cel ales in aceasta prima demnitate in stat trebuie sa aiba un inalt grad de responsabilitate in raport cu asteptarile cetatenilor, in timp ce alegerea acestuia de catre Parlament ar transforma functia prezidentiala intr-una simbolica", a spus Mihai Razvan Ungureanu, la Brasov, dupa sedinta Colegiului Director al partidului.

Fostul premier a precizat ca va deschide in curand, in interiorul Opozitiei, discutia despre desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidentiale, in functie de rezultatul acestor discutii urmand ca Forta Civica sa ia o decizie legata de aceasta problema.

"Timpul devine inamicul nostru. Nu vrem sa fim pusi, din nou, in situatia de asta-toamna, cand in doua luni lumea s-a asteptat sa facem minuni. Acest lucru nu este posibil, asfel ca acum dorim sa luam deciziile necesare in timp util. Vrem sa discutam despre alegerea unui candidat care sa corespunda << portretului robot >> al presedintelui pe care si-l doreste poporul. Nu am stabilit un termen precis pentru aceste discutii, dar vrem sa le demaram cat mai curand", a mai declarat presedintele Forta Civica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cristian Diaconescu candidat presedintie, #Traian Basescu Cristian Diaconescu , #stiri Cristian Diaconescu
Comentarii