Cristi Diaconescu: In primul rand, Romania trebuie sa recunoasca problema de credibilitate

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 11:39
1585 citiri
Cristi Diaconescu: In primul rand, Romania trebuie sa recunoasca problema de credibilitate
Foto: caleaeuropeana.ro

Prezenta premierului Victor Ponta la sedinta CSAT de joi e "normala", "nu face nimeni o favoare", este de parere consilierul prezidential Cristian Diaconescu. El spune ca primul pas pentru realizarea unei strategii de refacere a imaginii Romaniei in lume este sa recunoastem ca exista o problema de credibilitate.

Intr-un interviu pentru RFI Romania, Cristian Diaconescu a fost intrebat cum poate fi refacuta imaginea Romaniei pe plan international, dupa evenimentele din vara.

"In primul rand, trebuie sa constientizam iata, la acest nivel de reprezentare suprem al Romaniei, faptul ca intr-adevar exista probleme de credibilitate si de predictibilitate in legatura cu Romania. Or aceste probleme trebuie constientizate, pentru a face demersurile necesare in scopul inlaturarii lor", a precizat consilierul prezidential.

Acesta a explicat ca "aceste probleme de credibilitate se reflecta direct si imediat in capacitatea Romaniei de a participa la decizii la nivel european, in ceea ce priveste nivelul investitiilor in Romania si increderea investitorilor straini si nici pe departe in ultimul rand, in demnitatea cu care romanii sunt primiti in strainatate, sansa lor de a obtine un loc de munca, ca si cetateni europeni si, evident, evitarea unor situatii neplacute, cand romani, copiii lor sunt umiliti, pornind de la un rationament absolut ticalos (...) si anume ca un roman n-ar fi un cetatean european egal, tocmai pentru ca provine din Romania".

Sedinta CSAT: Basescu si Ponta se intalnesc prima oara de la suspendare

Cristian Diaconescu a vorbit si despre participarea prim-ministrului Victor Ponta la sedinta CSAT de joi, unde se va intalni prima oara cu presedintele Traian Basescu, dupa suspendarea acestuia, pe 6 iulie.

"Nu este nimic extraordinar din acest punct de vedere si nu cred ca domnul prim-ministru participa la aceasta sedinta decat din perspectiva de a se implica intr-un dialog normal, institutional, in ceea ce priveste temele de securitate, siguranta nationala, fundamentale pentru Romania si pentru romani. Nu cred ca cineva face o favoare din acest punct de vedere, este numai o respectare a unei obligatii institutionale, care revine primului-ministru, ca de altfel tuturor celor care conform legii sunt membri ai CSAT", a subliniat consilierul prezidential.

CCR transeaza problema reprezentarii Romaniei la Consiliul European: Basescu sau Ponta?

Diaconescu a mai spus ca, daca "tot ceea ce inseamna valori, tot ceea ce inseamna standarde si mai ales tot ceea ce inseamna raspunsuri din partea Romaniei in dialogul international si european in special" va fi coborat in derizoriul luptei interne romanesti, atunci se va putea repara credibilitatea imaginii Romaniei.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor intalni joi, la Palatul Cotroceni, pentru prima oara de la demararea procedurilor de suspendare.

Intalnirea celor doi politicieni are loc in contextul in care seful statului a convocat pentru joi, la ora 11:00, o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Citeste mai multe despre Cristian Diaconescu: Primul pas pentru refacerea imaginii Romaniei e sa recunoastem ca avem o problema de credibilitate, pe RFI Romania.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Cristian Diaconescu imagine Romania, #Cristian Diaconescu credibilitate Romania, #Romania problema credibilitate, #refacere imagine Romania , #consilier prezidential