Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Consilier prezidenial: Parlamentarii au actionat impotriva Romaniei, au decis sa scape de raspundere penala

Duminica, 15 Decembrie 2013, ora 09:49
1951 citiri
Consilier prezidenial: Parlamentarii au actionat impotriva Romaniei, au decis sa scape de raspundere penala

Parlamentarii care au votat modificarea Codului Penal au actionat impotriva Romaniei, considera consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

Prezent intr-o emisiune la Digi 24, Diaconescu a afirmat ca parlamentarii "continua sa nu inteleaga ca raportarea la lege egala cu toti ceilalti reprezinta un criteriu de judecata politica interna" si ca au actionat conform unei intelegeri politice, nu sub efectul unei presiuni.

"E o intelegere politica, nu vad elementele unei presiuni. Cu toti au lucrat conform ceea ce au decis, deci din acest punct de vedere, au decis impotriva Romaniei si nu vreau sa fie luata ca un slogan, este o realitate. Deci au decis grav, au decis sa scape de raspudere penala de facto prin amnistie sau gratiere, sa scape de raspundere penala de iure prin iesirea din sfera celor care pot fi investigati fie de DNA, fie de ANI", a apreciat consilierul prezidential.

Basescu: Modificarile la Codul Penal darama 10 ani de munca a DNA si ANI

Totodata, Cristian Diaconescu s-a aratat mirat de "aceasta atitudine suficienta si de un ridicol perfect" de care au dat dovada inclusiv politicieni aflati in varful partidelor si a declarat ca nu crede ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu stia despre modificarile aduse Codului Penal, modificari prin care primarii, parlamentarii si presedintele sunt scosi din categoria functionarilor publici.

"Este o jignire sa ni se spuna sa stam linistiti"

"Nu gasesc ca e plauzibil, e o problema atat de sensibila pe care nu cred ca vreun presedinte de partid isi poate permite sa o neglijeze avand in vedere - hai ca daca de tara nu le pasa - de impactul pe propria imagine, pentru ca o astfel de problema intotdeauna are foarte serioase efecte in legatura cu imaginea politica, ceea ce se si vede. Dar faptul de a ni se spune sa stam linistiti la locurile noastre si ca acesta tara si cei care tipa fie sunt isterici, fie sunt cretini ca nu inteleg despre ce e vorba mi se pare o jignire pe care niciun fel de aroganta nu cred ca o poate acoperi", a mai spus Cristian Diaconescu.

De asemenea, consilierul prezidential crede ca nemultumirea a venit din teritoriu, de la alesii locali, a caror tinta ca institutie este Agentia Nationala de Integritate, cea care semnaleaza cazurile de incompatibilitate in randul politicienilor. Totusi, acesta a spus ca si daca s-ar fi cunoscut, la nivelul Administratiei Prezidentiale despre decizia Parlamentului, "multe nu ar fi putut face".

Liberation: Modificarea Codului penal, zi neagra pentru democratia romaneasca

Plenul Camerei Deputatilor a dezbatut marti in regim de urgenta cateva proiecte legislative extrem de controversate, pentru care este for decizional: Legea amnistiei, Legea minelor (absolut necesara pentru proiectul Rosia Montana) si Legea lobby-ului.

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus, tot marti, si cateva amendamente la Codul Penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale. Astfel, ei nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Diaconescu parlamentari Cod Penal, #consilier prezidential amendamente legi parlamentari , #consilier prezidential