Ce vrea sa schimbe Miscarea Populara

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 14:57
3243 citiri
Ce vrea sa schimbe Miscarea Populara
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a enuntat o serie de 12 domenii de interes pe care le va propune fundatia Miscarea Populara, printre acestea numarandu-se justitia, sanatatea, agricultura, dar si "libertatea in epoca Internetului".

Sebastian Lazaroiu a scris, pe contul sau de Facebook, ca primul domeniu de interes al noii fundatii este reprezetat de "etica si introducerea elementelor de etica in legislatie si in toate politicile si deciziile autoritatilor".

Familia, sanatatea, schimbarile demografice si egalitatea de oportunitati, precum si justitia si punerea cetateanului in primul plan reprezinta alte domenii de interes la Miscarii Populare.

In ce priveste infrastructura, dezvoltarea si modernizarea mediului rural sunt in atentia fundatiei, care va viza si administratia publica, cheltuielile publice si protectia sociala.

Liderul Miscarii Populare: Nu excludem un partid. Blaga sa aiba grija de PDL! Interviu

In domeniul economic, conform lui Lazaroiu, domeniile de interes vor fi economia, mediul de afaceri, pietele muncii, inovarea si finantea, dar si coeziunea economica si sociala si agricultura, mediul, resursele naturale, amenajarea teritoriului si energia.

Politica externa, apararea si securitatea, societatea si cultura, dar si educatia, cercetarea, tineretul si sportul sunt alte tinte ale Miscarii Populare.

Nu in ultimul rand, fundatia are ca domeniu de interes si "libertatea in epoca Internetului".

Miscarea Populara si-a lansat platforma: Vrem sa recastigam increderea romanilor (Video)

Fundatia Miscarea Populara si-a lansat, duminica dupa-amiaza, liderul Marian Preda sustinand ca doreste recastigarea increderii romanilor.

"Noi vorbim de o Romanie cu fruntea in sus, nu cu mana intinsa. 51% dintre cetatenii romani cu drept de vot au ramas acasa, pentru ca nu mai au incredere in clasa politica, in nici una dintre ofertele politice.

Acestora li se adreseaza Miscarea Populara. Vom merge in tara sa ascultam vocea celor activi economic, uitati de masa politica. Vrem sa cream o adevarata miscare de jos in sus si, mpreuna, sa recladim increderea in Romania", a declarat Marian Preda, in cadrul unei conferinte de presa, duminica.

F.N.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#domenii de interes Miscarea Populara, #Sebastian Lazaroiu Miscarea Populara, #tinte Miscarea Populara , #Miscarea Populara