Filmele pentru care judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură VIDEO

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 21:30 30409 citiri
În unul din filmulețe judecătorul executa mișcări de karate, în altul tundea gardul viu din curte FOTO captură TikTok

Judecătorul Cristi Danileţ a reacționat luni seară, 13 decembrie, la decizia privind excluderea sa din magistratură.

Magistratul consideră că postările care au stat la baza sancționării sale nu au legătură cu Justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa sa privată.

Danileț a anunțat că va ataca decizia în instanță.

"Azi, s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmuleţe publicate anul trecut pe Tik Tok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăţ o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu Justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa mea privată, pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reţinută este 'conduită prin care se aduce atingere imaginii Justiţiei'. Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ şi sunt sigur că se va remedia această soluţie. Îmi voi continua îndeplinirea atribuţiilor până se ia decizia finală", a scris Danileţ, luni, pe Facebook.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni excluderea sa din magistratură, pentru manifestările pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Decizia nu este definitivă.

"Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Cristi Vasilică Danileţ - judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe reţelele de socializare. Cu majoritate, în baza art.100 lit.e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură' pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată în minuta deciziei.

Tot luni, cu unanimitate, judecătorii din CSM au respins acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Cristi Danileţ pentru exprimarea unor opinii în lucrarea "900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române".

Videoclipurile pentru care a fost sancționat Cristi Danileț

Judecătorul de la Tribunalul Cluj a postat de-a lungul timpului mai multe videoclipuri în care împărtășea pasiunile sale. În unul executa mișcări de karate, în altul tundea gardul viu din curte.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News