Cristi Danileț a revenit asupra declarațiilor laudative despre Tudorel Toader. Dezvăluiri din relația profesor-elev: „Mă căuta să ne întâlnim”

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 16:59 7078 citiri
Cristi Danileţ f sot exclus din CSM FOTO Facebook/ Cristi Danileţ

Judecătorul Cristi Dănileţ explică, miercuri, de ce l-a trecut pe Tudorel Toader între cele trei modele pe care le-a avut în viaţă, declaraţie care ”a şocat” mai multă lume. ”Nu a fost în intenţia mea să îl laud pe fostul ministru al justiţiei. Eu am vorbit doar de profesorul de acum 25 ani”, a transmis magistratul.

”Unii au fost şocaţi când au citit postarea mea de ieri privindu-l pe Toader Tudorel. Nu a fost în intenţia mea să îl laud pe fostul ministru al justiţiei. Eu am vorbit doar de profesorul de acum 25 ani”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cristi Dănileţ.

Judecătorul a explicat, pentru media9.ro, de ce l-a apreciat pe Tudorel Toader ca profesor.

Tudorel Toader, replică tăioasă după ce Danileț a spus că i-a fost model. „Sunt surprins că l-a exclus atât de târziu din magistratură”

”Omul ăsta venea în concedii la Vatra Dornei şi mă căuta să ne întâlnim. Era judecător la Curtea Constituţională şi vorbeam cu el la telefon. Despre ce vorbim? E păcat că profesorul s-a schimbat în ministru. Şi, din păcate, a rămas ministru”, a declarat judecătorul clujean.

Acesta a afirmat că, atât el, cât şi alţi foşti studenţi ai lui Tudorel Toader s-au dezis de el când a devenit ministru.

”Toţi ne-am dezis de el când am văzut cu ce discurs a venit. Îmi pare rău, dar ăsta e adevărul. Nu ştiu dacă mai are susţinerea vreunei generaţii care a ieşit de pe băncile facultăţii (...) Eu nu vreau să mă războiesc cu profesorul Toader. El a avut un mandat politic pe care l-a dus la îndeplinire”, a mai afirmat Cristi Danileţ, pentru media9.ro.

Judecătorul Cristi Danileţ aafirmat, într-o postare pe Facebook, că a avut trei modele în viaţă - tatăl său, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-a iubit enorm, maestrul său de arte marţiale şi profesorul său din facultate, Tudorel Toader, despre care afirmă că drumurile li s-au intersectat apoi de mai multe ori, ”până la un moment dat, când a devenit ministru”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News