Cristi Dănileţ a fost exclus din magistratură pentru filmulețe publicate pe TikTok. Reacția judecătorului: "Într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină"

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 19:31 14225 citiri
Judecătorul Cristi Dănileț poate contesta sentința CSM FOTO Facebook

Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni, 13 decembrie, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”.

Judecătorul a precizat că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok.

Sentința CSM nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dănileț este judecător la Tribunalul Cluj.

A fost sancționat pentru manifestările de pe rețelele de socializare, în baza art. 99 din Legea 303/2004. Judecătorul a fost găsit vinovat de „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

"Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală", a scris Dănileț pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News