Alți cinci judecători, sancționați odată cu Cristi Dănileț. Ce dosare grele au avut în lucru

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 23:00 8989 citiri
Inspecția Judiciară este condusa de judecătorul Lucian Netejoru, propus de PSD FOTO Pixabay

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a mai sancționat disciplinar luni, 13 decembrie, încă cinci judecători de la Curtea de Apel Constanța, alături de Cristi Danileț.

În cazul unuia dintre aceștia s-a propus suspendarea din funcție pentru patru luni.

Este vorba de Ciprian Coadă, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia - Cezara Suciu şi Marius Virgil Ungureanu - judecători în cadrul Secției Penale.

”Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâţilor Coadă Ciprian, Boboc Valentina, Anghel Tudor Georgiana, Suciu Iulia – Cezara şi Ungureanu Marius Virgil – judecători în cadrul Curţii de Apel Constanţa. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Coadă Ciprian – judecător în cadrul Curţii de Apel Constanţa sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din funcţie pentru o perioadă de 4 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. m) teza a II a din acelaşi act normativ”, se arată în Hotărârea CSM.

Judecătoarele Valentina Boboc și Georgiana Anghel Tudor au fost sancţionate disciplinar prin retrogradarea din gradul profesional de curte de apel în gradul profesional de tribunal.

Judecătoarea Iulia - Cezara Suciu și judecătorul Marius Virgil Ungureanu au fost sancționați cu „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pentru o perioadă de 1 an”.

Cei cinci au judecat dosare grele precum cel al lui Mircea Băsescu, Sorin Strutinsky, Nicușor Constantinescu, Roșu Iancu Tiberiu sau dosarul Beirut/ George Karam.

Secția pentru judecători a CSM este condusă de Bogdan Mateescu, iar votul acestuia a înclinat balanța. Inspecția Judiciară este condusă de judecătorul Lucian Netejoru, propus de PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News