Cristi Danileț a devenit cetățean al Republicii Moldova. Cum argumentează președinta Maia Sandu decretul pe care l-a semnat

Luni, 21 Noiembrie 2022, ora 13:54 5866 citiri
Cristi Danileț, exclus din magistratură FOTO: telegraph.md

Ex-judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii între ianuarie 2011 – ianuarie 2017, a primit cetățenia Republicii Moldova în temeiul unui decret semnat de către președintele Maia Sandu.

Șefa statului moldovean și-a motivat această decizie, afirmând că acordarea acestei cetățenii este în interesul țării sale, scrie

  • https://telegraph.md/doc-in-interesele-tarii-dat-afara-din-magistratura-ex-judecatorul-cristian-danilet-a-devenit-cetatean-al-republicii-moldova/
.

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură în urma unei decizii ce a fost luate de magistrații de la CSM din România, care au sancționat derapajele judecătorului.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în decembrie 2021, să îl excludă din magistratură pe judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj. Motivul este legat de manifestările pe care le-ar fi avut magistratul pe mai multe reţele de socializare.

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară”, a reacționat Danileț după ce a aflat decizia CSM.

Alături de Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu, a devenit cetățean al Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News