Cristi Chivu poate fi următorul mare antrenor român! Ce avantaje are tehnicianul de la Inter Primavera

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 12:35
3498 citiri
Cristi Chivu poate fi următorul mare antrenor român! Ce avantaje are tehnicianul de la Inter Primavera
Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera

În ultimii ani, antrenorii români au găsit cu greu calea spre echipele mari din Vest. Așa cum jucătorii noștri nu sunt prea căutați în Occident, nici tehnicienii nu au primit această șansă.

Vremurile când Ștefan Kovacs câștiga de două ori Cupa Campionilor cu Ajax par pierdute în negura timpului. De-atunci, puțini antrenori români au ajuns pe banca unor echipe renumite – Mircea Lucescu, la Inter, sau Boloni, la Sporting Lisabona, fiind excepțiile.

Indiferent de CV-ul pe care și l-au creionat în Grecia (cazul Răzvan Lucescu) în China sau în Emirate (Cosmin Olăroiu), antrenorii români au avut închisă ușa Vestului. Lucescu junior și Olăroiu au plătit tribut și faptului că numele lor nu înseamnă nimic în Europa ca foști fotbaliști.

Pentru a primi pe mână o echipă din marile campionate, se pare e foarte important să fi jucat acolo. Așa s-a întâmplat în cazul lui Constantin Gâlcă sau în cel al lui Cosmin Contra, care au avut șansa de a antrena în Spania, pe Espanyol Barcelona, respectiv pe Getafe. Și Mircea Rednic, jucător mulți ani în Belgia, a avut acest argument în mânecă atunci când i s-a oferit ocazia de a antrena echipe precum Standard Liege, Gent sau Mouscron.

Apoi, mai sunt antrenorii stabiliți de foarte mulți ani și școliți în străinătate, precum Laszlo Boloni, sau, ultimul pe listă, Adrian Ursea.

Cristi Chivu (41 de ani) îndeplinește ambele criterii amintite: a și evoluat la un nivel înalt, s-a și format în străinătate. Cu 7 ani plini de satisfacții la Inter (după 4 sezoane la Ajax și 4 la Roma), Chivu e un om de-al casei la Milano.

Absolvent al cursurilor de antrenori la faimoasa școală de la Coverciano, Chivu a antrenat echipele Interului de Under 14 și Under 17, iar de la 1 iulie 2020 este la Inter Primavera, echipa a doua a nerro-azzurrilor.

Cristi Chivu a înregistrat rezultate remarcabile aici. În UEFA Youth League s-a bătut de la egal la egal cu Real Madrid și a încheiat pe doi, la egalitate de puncte, cu formația spaniolă. Urmează să joace cu Zilina, pe 8 februarie, în fazele eliminatorii.

În campionat, Inter Primavera e pe locul doi, câștigând ultimele trei partide.

E clar că în acest ritm Chivu va primi la un moment dat șansa de a antrena o echipă din Serie A: poate chiar pe Inter.

Bilanțul lui Chivu la Inter Primavera

23 de partide – 12 victorii, 5 egaluri, 6 înfrângeri

16 meciuri în campionat – 8 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri

1 meci în Coppa Italia tineret – 1 înfrângere

6 partide în UEFA Youth League – 4 victorii, 1 egal, 1 înfrîngere

Motivul pentru care Marius Șumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu. Cum a reacționat antrenorul de 78 de ani
Motivul pentru care Marius Șumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu. Cum a reacționat antrenorul de 78 de ani
Marius Șumudică a evoluat ca jucător la Rapid în perioada 1997-1998 și 1999-2000 și l-a avut antrenor și pe Mircea Lucescu. Șumi a fost un jucător orgolios care s-a înfuriat pe Mircea...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Cristi Chivu, #Inter Primavera, #Inter Milano, #mircea lucescu, #Boloni, #Rednic, #olaroiu, #razvan lucescu , #stiri fotbal