Chivu, in mijlocul unei controverse in Italia

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 17:36
3087 citiri
Chivu, in mijlocul unei controverse in Italia

Evolutiile bune din ultimele doua meciuri i-au adus lui Cristi Chivu tot mai multi simpatizanti in randul suporterilor lui Inter si chiar in randul jurnalistilor italieni.

Acestia ii cer patronului "nerazzurrilor", Massimo Moratti, sa-i prelungeasca angajamentul fundasului roman, care expira in vara viitoare.

De asemenea, acestia ii dau dreptate lui Chivu cand a cerut ca sa nu mai fie folosit in banda stanga a apararii, ci pe pozitia sa de baza, cea de fundas central.

Sub titlul "Dar cand vine prelungirea contractului pentru Chivu?, jurnalistul Fabio Constantino, de la site-ul fcinternews.it, scrie urmatoarele:

"Sa ridice mana cel care nu l-a criticat cel putin o data pe roman din cauza prestatiilor ce nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Chivu a primit lovitura cea mai mare a carierei in 2010, cand s-a lovit la cap si a fost la un pas sa-si incheie cariera, insa si folosirea in banda stanga a contat enorm in evolutiilor sale nu tocmai stralucite.

Multi dintre fanii lui Inter doresc un alt fundas, sange proaspat, dar ei uita ca romanul e nu e aparator stanga, ci central. Ranieri pare ca a inteles si a inceput sa-l foloseasca acolo unde e locul, iar rezultatele incep sa apara.

In plus, Chivu a spus adio nationalei Romaniei si mai are mult de oferit la doar 31 de ani. Astfel, ma intreb de ce nu i s-a prelungit inca angajamentul care expira in vara anului viitor. Mai mult, fac un apel catre conducatori si le cer sa-i dea un telefon lui Becali si sa ajunga la o intelegere pentru prelungirea contractului. E adevarat ca salariul lui e mare, dar bugetul nu inseamna totul"

In apararea lui Chivu a sarit si un cititor al sursei citate, pe numele sau Nestore, care spune: "Ar fi o crima sa renuntam la Chivu. Contractul sau trebuie prelungit imediat, pentru ca mai poate juca la nivel inalt cel putin doi ani. Repet, ar fi o crima sa-l lasam sa plece fara sa luam nici macar un ban pentru el. Am vazut cu totii in ultimele doua jocuri, cand a fost folosit pe postul lui de fundas central, de ce e capabil".

A impresionat in ultimele doua meciuri

In ultimele doua partide jucate de Inter, cu Lille, in Liga Campionilor, si cu Chievo, in Serie A, aparatorul roman a fost folosit de antrenorul Claudio Ranieri in centrul apararii, alaturi de brazilianul Lucio.

In ambele dispute, pe care Inter le-a castigat fara sa primeasca vreun gol, Cristi Chivu a jucat excelent si a fost numit printre cei mai buni jucatori ai gruparii milaneze.

18 goluri a primit Inter in cele 11 meciuri jucate pana acum in acest sezon.

Mai mult "nu", decat "da"

Chiar si asa, patronul Massimo Moratti si Marco Branca, directorul tehnic si mana dreapta a magnatului italian, par decisi sa nu-i prelungeasca angajamentul lui Chivu.

Cei doi sunt constienti ca nu-l vor convinge pe Chivu sa accepte un salariu sub doua milioane de euro pe sezon, cu aproape patru milioane de euro mai putin decat castiga in prezent.

De ce doar doua milioane de euro? Pentru ca Inter a inceput o politica drastica de micsoarare a salariilor, iar planul lui Branca, admis de Moratti, este acela de a avea in lot multi jucatori cu salarii de pana in doua milioane de euro, singurele exceptii urmand a fi facute pentru titularii de drept, precum Wesley Sneijder, Maicon sau Esteban Cambiasso.

Cristi Chivu evolueaza la Inter din 2007, cand a fost adus de la AS Roma in schimbul sumei de 16 milioane de euro.

5,5 milioane de euro pe sezon este salariul lui Chivu la vicecampioana Italiei.

Bucurie nebună la Inter Milano. Fotbaliștii au dansat pe manele românești VIDEO
Bucurie nebună la Inter Milano. Fotbaliștii au dansat pe manele românești VIDEO
Inter Milano a cucerit al 20-lea titlu de campioană a Italiei din istoria sa, după ce a reuşit să o învingă la limită, cu scorul de 2-1, pe marea sa rivală AC Milan, luni seara, în...
Inter e campioana Italiei după ce s-a impus în Derby della Madonnina
Inter e campioana Italiei după ce s-a impus în Derby della Madonnina
Echipa italiană Inter Milano a învins luni seara, în deplasare, scor 2-0, formaţia AC Milan, în Derby della Madonnina. Cu această victorie Inter a devenit, matematic, campioana Italiei....
#Cristi Chivu, #Inter Milano, #Chivu expira contract Inter , #Inter Milano