Averile uriașe ale criptomiliardarilor, distruse în câteva săptămâni

Joi, 12 Mai 2022, ora 13:10
6160 citiri
Averile uriașe ale criptomiliardarilor, distruse în câteva săptămâni
Fondatorul Coinbase Global Inc., Brian Armstrong. FOTO: Captură Youtube

Fondatorul Coinbase Global Inc., Brian Armstrong, avea o avere personală de 13,7 miliarde de dolari în noiembrie și aproximativ 8 miliarde de dolari la sfârșitul lunii martie. Acum este doar 2,2 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardariilor realizat de Bloomberg.

Într-o singură lună, valoarea de piață a activelor de tip cripto s-a dus în cap cu nu mai puțin de 800 de miliarde de dolari. În același timp, averea unora dintre cei mai bogați oameni din industrie s-a redus brusc cu procente șocante.

Coinbase este cel mai mare exchange de criptomonede din SUA, listat la bursă, iar rezultatele pe primul trimestru din 2022, în contextul pierderilor de 800 de miliarde din piață de active cripto, au fost dezastruoase. Acțiunile Coinbase au scăzut cu 16% după publicarea rezultatelor.

Conform datelor agregate de CoinMarketCap, piața de criptomonede valorează la această oră, la nivel global, aproximativ 1.400 de miliarde de dolari, după pierderea de 800 de miliarde suferită.

Dacă ne uităm doar la Bitcoin, care de una singură reprezintă aproximativ 40% din piața cripto, principala criptomonedă a atins miercuri, 11 mai, un minim al ultimelor 10 luni. La momentul redactării acestui material, pierduse 7,42% în ultimele 24 de ore până la 26.837 de dolari, detașat cea mai mică valoare din ultimul an. Ca referință, maximul record pentru Bitcoin a fost atins în luna noiembrie a anului trecut, 69.000 de dolari.

Prețurile activelor digitale au scăzut, iar trendul se va menține și în perioada următoare, reflectând un declin al acțiunilor provocat de temerile de majorări agresive ale dobânzilor pe tot globul, măsuri luate de băncile centrale pentru a pondera inflația care se află la maximele ultimelor decenii.

Performanța negativă a pieței generale de criptomonede de la începutul anului a contribuit în mare măsură la pierderea netă recentă a Coinbase.

Pierderea netă de 27% a Coinbase în primul trimestru nu a fost singurul lucru care a atras interesul multora, deoarece un extras din raportul financiar părea să fi declanșat comunitatea criptomonedei.

Conform dezvăluirii făcute de Coinbase în raportul financiar din trimestrul 1, bursa a remarcat că, dacă intră în faliment în urma pierderilor sale, ar deține activele clienților drept proprietatea sa și îi va considera creditori generali negarantați.

„În cazul unui faliment, criptoactivele pe care le deținem în custodie în numele clienților noștri ar putea face obiectul procedurii de faliment. Acești clienți ar fi tratați drept creditorii noștri generali negarantați,” potrivit unui extras din raportul financiar.

Potrivit Forbes, Brian Armstrong a fost inginer software în cadrul Airbnb, înainte de a fondat Coinbase în San Francisco în 2012.

Coinbase a reuşit să strângă 300 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare din 2018, ceea ce i-a adus la acel moment o evaluare de 8 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#criptomonede, #criptomiliardari, #Coinbase, #brian armstrong , #SUA