Quintus, suparat ca Tariceanu a discutat cu Ponta: M-a intristat mai mult decat demisia

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 22:35
5093 citiri
Quintus, suparat ca Tariceanu a discutat cu Ponta: M-a intristat mai mult decat demisia
Foto: Evenimentul Zilei

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a vorbit, miercuri seara, despre ruperea USL, spunand ca il intristeaza mai mult ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu a discutat cu Victor Ponta, in vederea mentinerii USL, decat ca a plecat din partid.

Quintus a marturisit ca este de acord cu iesirea PNL de la guvernare si ruperea protocolului semnat cu social-democratii, "pentru demnitatea si trecutul acestui partid".

"Am tacut timp de o saptamana, pentru ca se luase o hotarare cu care eram de acord, adica sa incercam tot ce este posibil sa continuam colaborarea in cadrul USL si in Guvern.

Sunt intru totul de acord cu ceea ce s-a hotarat aseara, pentru demnitatea si trecutul acestui partid, in care ma gasesc de vreo 75 de ani. Votul covarsitor a aratat ca partidul este unit si face fata acestei incercari", a precizat Quintus la Digi24.

Antonescu: Tariceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Asa situatie jenanta nu am parcurs in 24 de ani

Presedintele de onoare al liberalilor a marturisit ca l-a intristat vestea ca Tariceanu a parasit formatiunea politica, dar si mai mult l-a suparat faptul ca fostul senator s-a dus la Ponta "intr-o stare de umilinta".

"Dupa ce am auzit, cu surprindere si cu amaraciune, ca domnul Calin Popescu Tariceanu, ceea ce a facut el azi-dimineata, sa se duca intr-o stare de umilinta la prim-ministru, fara niciun mandat, m-a intristat mai mult decat demisia sa, care nu este de trecut cu vederea.

(...) Asemenea greseli n-a facut. El are o stare de incapatanare si de multe ori din cauza asta nu am reusit sa-l conving sa-si schimbe anumite atitudini. E uluitor, marturisesc ca oricat as incerca sa explic aceasta greseala mult mai mare decat demisia...", a continuat acesta.

Delegatia Permanenta a PNL a votat, marti seara, iesirea de la guvernare si ruperea USL, anuntand ca toti ministrii liberali isi vor da demisia a doua zi, ceea ce au si facut miercuri dimineata. In plus, PNL a cerut si plecarea din functie a premierului Victor Ponta.

Tariceanu a demisionat din PNL. Antonescu: Un client aspirant la usa lui Ponta

Miercuri, Calin Popescu Tariceanu, unul dintre cei sase liberali care au votat impotriva destramarii aliantei, si-a dat demisia din PNL, motivand ca nu este de acord cu aceasta decizie. In plus, inainte de a parasi partidul, el a recunoscut ca a discutat cu Victor Ponta, fara stirea lui Crin Antonescu, in vederea mentinetii USL.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ionescu Quintus Tariceanu, #Ionescu Quintus rupere USL, #Ionescu Quintus USL, #Ionescu Quintus demisie Tariceanu , #Calin Popescu Tariceanu