Omul de afaceri Dragos Dobrescu ar fi platit cea mai mare parte din apartamentul sotilor Antonescu (Surse)

Vineri, 13 Mai 2016, ora 12:38
15893 citiri
Omul de afaceri Dragos Dobrescu ar fi platit cea mai mare parte din apartamentul sotilor Antonescu (Surse)
Foto: Digi24

Numele omului de afaceri Dragos Dobrescu apare in dosarul in care Crin Antonescu si sotia sa, Adina Valean, sunt audiati ca martori, vineri, la DNA Ploiesti, existand suspiciuni ca Dobrescu este cel care ar fi platit cea mai mare parte din apartamentul cumparat de cei doi, au declarat surse apropiate dosarului.

Potrivit surselor citate, anchetatorii anticoruptie au facut, joi, perchezitii la locuinta din Bucuresti a omului de afaceri Dragos Dobrescu si la sediul grupului de firme Monolit detinut de acesta, informeaza News.ro.

Aceleasi surse au precizat ca exista suspiciunea ca Dragos Dobrescu ar fi platit cea mai mare parte din apartamentul de lux cumparat in urma cu cativa ani de Crin Antonescu si Adina Valean.

Conform denuntului fostei nore a lui Virgil Magureanu, jumatate din acest apartament ar fi fost platit de sotii Antonescu, restul fiind suportat de compania de salubritate Romprest.

In urma verificarilor, s-a aflat ca, in realitate, compania Romprest ar fi controlata de Dragos Dobrescu, unul dintre liderii grupului de oameni de afaceri denumit "gruparea Monaco", si ca acesta ar fi platit cea mai mare parte a apartamentului detinut de cei doi.

Crin Antonescu a sosit la DNA Ploiesti, vineri, in jurul orei 10.00, impreuna cu sotia sa, Adina Valean.

"Sunt invitat in calitate de martor, nu cunosc exact in ce dosar. Presupun ca e vorba de denunturile mincinoase despre care ati discutat atata la adresa mea", a spus Crin Antonescu, la intrarea in sediul DNA Ploiesti.

Crin Antonescu, audiat la DNA: Nici eu, nici sotia nu am comis niciodata nici cea mai mica ilegalitate UPDATE

Anterior, surse judiciare au declarat ca Antonescu a fost citat ca martor de procurorii DNA Ploiesti intr-un dosar ce ar avea legatura cu denunturile fostei nore a lui Virgil Magureanu, Alina Petre, dar si cu activitatea Primariei Sectorului 1, condusa la acea vreme de Andrei Chiliman, urmarit penal de DNA Ploiesti in alt dosar.

In urma cu cateva saptamani, fosta nora a lui Virgil Magureanu, care a depus mai multe denunturi la DNA central, s-a prezentat si la sediul din Ploiesti al Directiei Anticoruptie, insa nu a precizat daca a facut denunturi si in fata procurorilor ploiesteni.

Astfel, fosta nora a lui Virgil Magureanu, Alina Petre, a fost, in 14 martie, la DNA si a facut, alaturi de omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian, mai multe denunturi care ii vizeaza pe fostul ei socru, Virgil Magureanu, Crin Antonescu, in calitate de fost presedinte interimar al Romaniei, Adina Valean, eurodeputat, sotia lui Crin Antonescu, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, oamenii de afaceri Elan Schwartzenberg si Dragos Dobrescu, Carmen Daniela Dan, prefectul judetului Teleorman, Vasile Cimpoeru, primarul orasului Bragadiru, si magistratii Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, si Elena Brandusa Gheorghe, judecator la Tribunalul Bucuresti.

In 16 martie, Alina Petre a depus alte denunturi, atat la DNA central, cat si la DNA Ploiesti. In aceeasi zi a mers la Sectia 3 de Politie din Bucuresti, unde a depus probe pentru a dovedi ca a fost amenintata de persoane implicate in dosarul Romprest.

In 24 martie, Petre si Ghiulbenghian au depus noi denunturi la DNA, vizandu-i pe Traian Basescu, fostul sef al DNA, Daniel Morar, fostul consilier prezidential Daniel Moldoveanu si doi procurori DNA.

Potrivit denunturilor depuse de Alina Petre si facute publice, Crin Antonescu si sotia sa, europarlamentarul Adina Valean, ar fi cumparat la jumatate din pretul pietei un apartament de lux intr-un cartier rezidential, diferenta de pret fiind suportata indirect, prin achizitionarea unui alt apartament, supraevaluat, de catre compania Romprest. in schimb, Romprest urma sa primeasca contracte pentru serviciile de salubrizare cu Primaria Sectorului 1, condusa de Andrei Chiliman.

La randul sau, Chiliman este cercetat de procurorii DNA Ploiesti intr-un dosar de fapte de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Crin Antonescu DNA apartament Romprest, #Crin Antonescu audiat DNA Ploiesti, #Dragos Dobrescu apartament Antonescu , #senator PNL