Numele lui Antonescu in afacerea penala a cumnatului lui Ponta: Reactia "tovarasului Crin"

Joi, 11 Iunie 2015, ora 07:39
5850 citiri
Numele lui Antonescu in afacerea penala a cumnatului lui Ponta: Reactia "tovarasului Crin"
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce au aparut miercuri in presa stenograme in dosarul de coruptie al cumnatului lui Victor Ponta in care este mentionat si numele sau, fostul lider PNL si USL, Crin Antonescu, a intervenit cu unele precizari.

Antonescu a subliniat ca discutiile sunt reale si corecte, insa era vorba doar despre chestiuni de imparteala politica a unor candidaturi din Prahova, nicicum de acordarea vreunui contract.

"Eu discutam totul in plan politic si in discutia cu Ponta pe care eu o relatez - foarte probabila, e aproape corecta relatarea asta, este ca eu am discutat cu Ponta si i-am spus Domnule, la Prahova, eu iau unul sau altul - adica (sic!) candidatura la Consiliul Judetean sau la Primarie, pentru ca, daca va uitati in text, eu spun mai departe citandu-ma cumva: 'pentru ca la Primarie avem oricum viceprimar, pe Catalina, pentru ca am organizatia OK si pe judet nu prea avem si as vrea sa o intaresc cumva si de aia as prefera presedinte de consiliu judetean'.

Ma rog... pana la urma nu am luat nimic. Deci eu daca am vorbit cu Semcu despre asta am vorbit, despre candidaturi, despre lucrurile politice. Nu am avut nicio discutie cu el despre vreun contract... asta asa ca sa aveti relatarea corecta apropo de contracte", a declarat Crin Antonescu pentru Stiri pe surse.

In plus, fostul lider PNL a sustinut ca nu a fost chemat niciodata la DNA, ca sa dea vreo lamurire legata de acest dosar.

Ponta, Ghita si "tovarasul Crin", in interceptarile unui fost vice CJ Prahova, retinut in dosarul lui Hertanu

Numele prim-ministrului Victor Ponta si al "tovarasului Crin" sunt redate in interceptari ale procurorilor DNA privindu-l pe Adrian Semcu, fost vicepresedinte al CJ Prahova si actual director general al SC Hidro Prahova, retinut pentru trafic de influenta in dosarul in care cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, este urmarit penal.

Legatura lui Tariceanu cu afacerea cumnatului lui Ponta din Prahova - documente DNA

Numele lui Ponta, intr-un dosar de coruptie: Reactia PSD, dupa aparitia stenogramelor

DNA a anuntat, miercuri, prin intermediul unui comunicat, ca procurorii de la Ploiesti au dispus retinerea lui Adrian Semcu, precum si a lui Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Astfel, in perioada august 2010 - aprilie 2011, in schimbul unei sume de bani, Semcu, in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii Hidro Prahova si in intelegere cu Boeru, reprezentantul SC Romair Consulting, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene, se arata in comunicat.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#reactie Antonescu dosar Hertanu Ponta, #Antonescu DNA dosar Prahova , #Victor Ponta