Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 07:34
7650 citiri
Liderii PNL, despre referendum si momentul de pauza al lui Crin Antonescu

Referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu a fost un succes incontestabil pentru PNL si nu sunt reprosuri de facut in sanul liberalilor, toti facandu-si treaba impecabil. Singurul care poate fi tras la raspundere este Traian Basescu. Astfel explica liderii liberali rezultatul referendumului, dar si modul in care il vor gestiona.

In ce il priveste pe presedintele liberal Crin Antonescu, acesta a avut nevoie de o pauza, in care sa se odihneasca si sa isi adune gandurile, crede senatorul PNL Mircea Diaconu.

"Chiar nu stiu de ce nu a mai vorbit Crin Antonescu in ultimele zile. A fost plecat si a vrut sa-si adune gandurile. A fost un moment special in istoria Romaniei, consemnat ca atare si probabil ca a vrut sa isi adune gandurile, pur si simplu. O pauza si el, o odihna, o ceva... Omu' pleaca, se odihneste, unii oameni au obiceiul sa faca si concediu - mare, mic, n-are importanta - vara", a declarat fostul ministru al Culturii, pentru Ziare.com.

De ce tace Antonescu si cine l-ar putea deranja din fruntea PNL? - ce spun analistii

Crin Antonescu e inca in vacanta - Nu a preluat sefia Senatului

Referendumul - un succes incontestabil. Singura greseala: cvorumul

Senatorul liberal a mentionat si care vor fi subiectele discutate la Biroul Politic Central, Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv ale Partidului National Liberal, care se vor reuni joi.

"Subiectele care vor fi discutate sunt curente, adica sunt chestiuni tehnice, cele mai multe de organizare. Dupa aia este o analiza a referendumului, banuiesc, sau a procentelor sau a cum s-a lucrat si o pregatire a viitoarelor candidaturi, pentru ca se va discuta sigur si asta - sistemul de impartire a colegiilor in mod sigur se va discuta. Cam asta cred ca se va discuta. Si bineinteles prioritatile legislative, pentru cat a mai ramas din sesiune - trei luni", a precizat Mircea Diaconu, care a adaugat ca la aceste reuniuni va fi prezent si presedintele liberal Crin Antonescu.

Conducerea PNL analizeaza joi rezultatele referendumului

Vicepresedintele PNL a subliniat ca nu va fi luata in calcul "in niciun caz" o posibila schimbare a conducerii PNL, dupa rezultatul referendumului, aratand care a fost greseala facuta si mentionand ca nu exista reprosuri de facut, in randul liberalilor.

"Mai ales ca referendumul, din punct de vedere al votului public, a fost un succes incontestabil, comparabil cu toate alegerile cu putinta. Deci s-a muncit bine, s-a gresit tehnic - in chestia cu cvorumul si cu pragul. In rest, toata lumea si-a facut treaba impecabil. N-are nimeni de reprosat nimanui. Cata vreme la alegerile locale am beneficiat de patru milioane si ceva de voturi si acum de sapte milioane si jumatate, pe cine sa tragi de urechi si de ce? Absolut in niciun caz", a afirmat liderul liberal.

CCR: Basescu revine la Cotroceni - Antonescu si Ponta, furiosi si resemnati

Liberalii, furiosi: Continuam lupta, coabitarea nu este posibila!

Traian Basescu sa fie tras la raspundere ca n-a demisionat

La randul sau, senatorul PNL Puiu Hasotti a explicat ca vor fi analizate, judet cu judet, rezultatele referendumului si va fi o prima discutie prin care "probabil se va agrea o data in plus ca parlamentarii isi mentin colegiile". In ceea ce priveste persoana care trebuie trasa la raspundere, ministrul Culturii a indicat un singur nume.

"Cand ai 7,4 milioane la aproape un milion, cum sa tragi la raspundere pe cineva? La raspundere sa fie tras Basescu, ca n-a demisionat", a spus Hasotti, pentru Ziare.com. Acesta a infirmat vehement o posibila inlocuire a conducerii PNL, dupa rezultatul referendumului si decizia Curtii Constitutionale pe aceasta tema.

"Presa pedelista pune astfel problema (a unei inlocuiri a conducerii PNL - n. red.). Nici nu se pune problema. Presa pedelista pune problema, intreaba, pune intrebari aiuritoare, ajunge la concluzii tampite, nu ma feresc sa spun. Evident, nu se pune problema", a explicat liderul senatorilor liberali.

Nu in ultimul rand, Puiu Hasotti a evitat sa confirme daca va candida pentru un nou post de parlamentar, la alegerile parlamentare din 9 decembrie. "Daca o sa candidez sau nu, o sa vedeti dumneavoastra", a spus senatorul PNL.

PNL pregateste oferta electorala pentru toamna

Delegatia Permanenta si Consiliul National Executiv ale Partidului National Liberal se reunesc, joi, pentru a discuta pe marginea rezultatelor la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu.

PNL precizeaza ca Biroul Politic Central al PNL se va reuni de la ora 11,00, la sala de sedinte a grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor, urmand ca apoi sa aiba loc sedintele Consiliului National Executiv si Delegatiei Permanente, de la ora 12:00, respectiv ora 13:00.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mircea Diaconu referendum, #Puiu Hasotti rezultate referendum, #reuniune PNL, #tacere Crin Antonescu, #Mircea Diaconu pauza Crin Antonescu, #PNL rezultate referendum , #PNL