Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Intoarcerea fiului risipitor, Crin Antonescu

Duminica, 18 Mai 2014, ora 20:27
4791 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Intoarcerea fiului risipitor, Crin Antonescu

Crin Antonescu face eforturi disperate sa redevina ce a fost: presedintele unui partid de dreapta, respectabil, cu idei, valori, principii si programe liberale. Asta dupa ce 3 ani a tradat liberalismul in favoarea unei combinatii, USL, ce s-a dovedit pana la urma toxica, pentru PNL si Crin Antonescu.

Multe se pot explica, esentialul din acest mariaj nefericit nu are explicatii.

  • Cum de si-a inchipuit seful PNL ca se pot impaca doctrina de centru-dreapta, cu una de stanga, rosie? Argumentul ca in alte tari, Germania de exemplu, se poate, nu functioneaza. Noi nu avem un stat de drept consolidat, politic, economic, cu institutii nepolitizate, cu respectul partidelor pentru principiile democratiei autentice, nu mimate.

  • Cum de a acceptat ca singura lozinca a USL sa fie "jos Basescu", iar acum, cu mintea cea de pe urma, sa declare ca Basescu nu este o miza, miza este data de problematica economica si nivelul de trai al romanilor?

  • Cum de n-a vazut de la inceput in PSD un partener care nu respecta statul de drept? ("Avem de-a face, din pacate, cu un partener - si ma refer la Victor Ponta si la partidul pe care domnia sa il conduce - care nu intelege si nu practica asa cum se cuvine separatia puterilor in stat", a declarat Crin Antonescu)

  • Presedintele interimar, Crin Antonescu, declara in 2012, la finele unui interviu, ca, in cazul unor alegeri prezidentiale, se teme mai putin de eventuali contracandidati, decat de Departamentul de Stat (al SUA)

  • Declaratie Antonescu, in 2012: Sa-i dea Merkel lui Basescu o bucatica de pamant in Germania, sa se joace de-a presedintele.

  • Crin Antonescu: "daca domnul Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, cred ca se dezmembreaza aparatul ala, sar acele".

  • Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca afirmatiile premierului Victor Ponta in cazul anchetarii unor lideri ai PSD sunt dovada "proaspata, nebanuita de nerusinare pesedista", criticand faptul ca prim-ministrul ar fi facut o comparatie cu martirii de la Revolutia din 1989.

Crin Antonescu nu accepta nici acum, in al doisprezecelea ceas, ca a gresit cu ceva in vara lui 2012, in ciuda concluziilor Comisiei de la Venetia, a oficialilor europeni si americani, si a presei, romanesti si straine.

Se pot contabiliza multe declaratii ale lui Crin Antonescu, din care rezulta ca a inteles, pana la urma, esenta politicilor si atitudinilor PSD. Prea tarziu, in opinia mea.

Electoratul fidel PNL a trait o bulversare existentiala, cu ocazia "impreunarii" PNL cu PSD. Oameni mai sofisticati sau mai simpli, care s-au atasat de PNL pentru ce-si inchipuiau ca inseamna liberalismul, pentru traditia sa de multi zeci de ani, au asistat stupefiati la negarea esentei liberalismului.

Ce sa inteleaga? Faptul ca seful liberalilor s-a lasat vrajit de cantecele de sirena ale lui Victor Ponta, fara sa inteleaga ca altele sunt principiile si valorile acestuia, complet opuse cu acelea ale PNL?

Ce sa inteleaga din plecarea la inchisoare a ministrului Fenechiu, condamnarea fostului ministru Chiuariu, arestarea lui Rusanu, urmarirea penala blocata de Senat in cazul Vosganian, ca sa enumeram doar cateva personalitati PNL, sa nu mai punem sare pe rana? Ca PNL a preluat naravurile PSD?

Antonescu l-a "reevaluat" si pe Dan Voiculescu, si l-a retrogradat de la "camaradul" meu, la dusmanul declarat al sau si al PNL.

Sfanta naivitate, chiar asa usor de pacalit este Crin Antonescu, abia acum constata cu cine s-a insotit, ca proiectul USL a fost falsificat si pervertit?

Un adolescent se mai lasa pacalit de o iubita, un sef de partid care are pretentia sa conduca Romania n-ar trebui sa fie asa usor de aburit!

Dupa o asemenea pacaleala, pe care i-au servit-o Ponta si Voiculescu, mai poate Crin Antonescu sa conduca PNL?

Mi se pare o ultima dovada de corectitudine, din partea lui Crin Antonescu, decizia de a demisiona, in cazul in care PNL obtine la europarlamentare sub 20%.

Asa cum stau acum sondajele, mi se pare irealizabil un scor aproape, macar, de 20%.

Crin Antonescu a revenit la matca, dupa ce a risipit intr-o aventura fara logica si temei, numita USL, increderea, asteptarile, ideile si valorile liberalismului.

Cum in politica asa ceva nu se iarta, presupun ca asistam la ultimele zile de viata politica ale lui Crin Antonescu.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Antonescu campanie europarlamentare, #Antonescu candidat presedintie, #Antonescu alegeri presedinte , #USL