Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Antonescu n-a inteles nimic din intamplarile ultimilor doi ani

Duminica, 30 Martie 2014, ora 22:52
4489 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Antonescu n-a inteles nimic din intamplarile ultimilor doi ani

Ultimele declaratii ale lui Crin Antonescu dovedesc ca evaluarile sale sunt departe de realitatile cu care s-a confruntat Romania, ca traieste inca intr-o suprarealitate fantasmagorica.

Iata ce a declarat la Pitesti: "unul dintre motivele pentru care Traian Basescu a ramas presedinte este acela ca Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, in momentul in care s-a ajuns la referendum, a refuzat sa tina cont de solicitarile legitime de a reanaliza numarul de alegatori si a comunicat o cifra fantasmagorica".

Antonescu nu intelege ca numarul de alegatori este dat de numarul de CNP-uri emise, iar persoanele aflate pe lista au implinit varsta de 18 ani. E o socoteala matematica, nu poate reanaliza Ioan Rus sau oricine altcineva acest numar.

Singurele erori s-ar fi putut produce la eliminarea persoanelor decedate din lista de alegatori, neefectuata la timp intr-un numar de primarii. Dar e vorba de mii, poate cateva zeci de mii de persoane, nu avea cum sa schimbe esential numarul de 18,4 milioane de alegatori.

Ioan Rus a inteles foarte bine mecanismul, de aceea a si declarat ca "nu vrea sa-si petreaca batranetile in puscarie", iar Victor Paul Dobre discuta cu un lider PNL daca n-ar fi mai bine sa "fuga din acest grup infractional organizat".

Dar toate astea sunt departe de mintea lui Crin Antonescu, care regreta ca n-a ramas la Cotroceni intr-un moment favorabil, dupa demiterea lui Traian Basescu.

Mai declara Crin Antonescu: "un alt motiv pentru care Basescu a ramas presedinte este acela ca s-a intervenit in plan diplomatic in forta in favoarea sa, dar si acela ca la nivelul Curtii Constitutionale s-a produs acea erata care a schimbat textul de referinta din Legea referendumului in Legea alegerilor prezidentiale si asa s-a reinterpretat cvorumul".

Bineinteles ca s-a intervenit in forta, la nivel diplomatic, pentru a se stopa lovitura de stat din iulie 2012.

Cand in 3 zile schimbi primii trei oameni in stat, anihilezi Avocatul Poporului si stirbesti prerogativele CCR, dai OUG peste OUG, stiind ca nu poate fii atacata la CCR, se cheama lovitura de stat, oricum ar intepreta-o unii si altii.

Crin Antonescu contesta si acum interventia UE si SUA in iulie 2012, cu acelasi regret ca n-a ramas la Cotroceni pe usa din dos.

Atunci cand esti membru UE si NATO nu faci ce-ti trece prin cap, faci ce-ti spun tratatele semnate de Romania ca poti face.

Erata de la nivelul CCR a fost data tot de CCR, are valoarea pe care o au deciziile CCR, nu e nimic de discutat, de moment ce plenul CCR si-a insusit-o si a fost de acord cu ea, deoarece indrepta o eroare materiala produsa.

"Domnul Traian Basescu este in continuare presedintele Romaniei pentru ca Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi in spate, pe care le-am luat impreuna, a preferat sa semneze un pact de coabitare care sa-l legitimeze pe el ca prim-ministru, si nu voturile pe care noi le-am obtinut de la cetatenii romani", a mai spus Crin Antonescu.

Asa, si daca nu semna pactul de coabitare nu mai era Traian Basescu presedinte? Si 5,3 milioane a luat si Traian Basescu cand a fost ales presedinte, iar cele 4,5 milioane de voturi obtinute de USL in decembrie 2012 inseamna 27% din populatia cu drept de vot.

Si de ce nu s-a revoltata Crin Antonescu atunci, in decembrie 2012, de ce la un an si cateva luni distanta, dupa ruperea USL?

Alta declaratie a lui Crin Antonescu: "De asemenea, faptul ca premierul a negociat cu presedintele Basescu numirea sefilor principalelor Parchete reprezinta un alt motiv pentru care Basescu este presedinte".

Ce legatura are numirea sefilor de parchete cu faptul ca Basescu este presedinte? Voia Antonescu inculparea presedintelui Basescu pentru inalta tradare?

Pe undeva are dreptate Antonescu. Tiberiu Nitu ("NUPU") nu avea ce sa caute la sefia Parchetului General, dupa prestatia jalnica din precedenta etapa de selectie de la CSM. A si luat cateva masuri controversate, printre care oprirea a 24 de dosare referitoare la referendum, NUP-ul pentru plagiatul lui Ponta si altele.

Dar presedintele a semnat doar numirile sefilor de parchete, propuse de Ponta. Daca decizia in USL ar fi fost alta, altfel s-ar fi derulat evenimentele. S-a opus Antonescu, la vremea respectiva, acelor numiri? Nu!

Crin Antonescu nu se caieste pentru toate la care a participat. Regreta doar ca nu l-a dat jos pe Traian Basescu, pentru a profita de alegerea anticipata a presedintelui, care i-ar fi dat, probabil, castig de cauza.

Nimic despre declaratiile sale impotriva UE si Departamentului de Stat. Nimic despre complicitatea la toate deciziile USL in ultimii doi ani.

Pentru toate acestea va fi judecat de alegatori la alegerile din 25 mai si la cele prezidentiale.

Iar PDL, daca are vreun gand sa se alieze cu PNL, sa se pregateasca sa asume toate deciziile USL din ultimii doi ani, la care PNL a fost parte.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Crin Antonescu acuzatii Ponta Basescu, #Crin Antonescu alegeri prezidentiale 2014 , #Traian Basescu