Interimarul care l-a salvat pe Basescu (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 23 August 2012, ora 07:31
13741 citiri
Interimarul care l-a salvat pe Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva Reuters

"Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice.

In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate."

Avand aceste articole din Constitutie in minte, cele care definesc rolul presedintelui, dar nu numai pe ele, am incercat sa fac o retrospectiva a scurtului mandat de sef al statului pe care l-a avut Crin Antonescu.

Orice analiza nu poate si nu trebuie sa inceapa fara a trece macar in revista "incalcarile grave ale Constitutiei" folosite ca pretext de USL pentru a-l suspenda pe Basescu Traian din functie. Fara indoiala ca acestea au existat, desi unui profan ca mine nu i s-au parut totusi atat de grave incat sa duca la suspendare si la chemarea poporului la urne pentru a decide asupra demiterii. Insa asta e alta poveste.

Avem asadar un presedinte de partid ce se declara liberal, un om care a propavaduit intens "revolutia bunului simt", un om fara legaturi directe cu regimul comunist si cu mafia neocomunista ce i-a urmat, asta in ciuda unor imagini mai mult sau mai putin compromitatoare aparute in ultima luna.

In mod logic, ma asteptam ca, odata numit in cea mai inalta functie in stat, Crin Antonescu sa ofere o mostra de conducere occidentala, una atat de asteptata de romani. Ei bine, dezamagirea a fost crunta. Asta pentru ca, asa cum spuneam, eu unul aveam o serie de asteptari.

Absolut toate neregulile de care Basescu Traian a fost acuzat, suspendat si supus deciziei poporului au fost preluate si amplificate de Crin Antonescu.

L-am vazut pe presedintele Romaniei participand la intalniri cu simpatizantii unei aliante de partide, am vazut dovezi legate de participarea presedintelui Romaniei la sedinta unui partid din care a facut parte, l-am vazut pe presedinte indemnand la segregatie nationala impartind tara in "ai nostri" si "ai lui".

In fine, l-am vazut pe presedintele Romaniei ratoindu-se cu argumentele unui copil de gradinita la cei mai importanti lideri europeni doar pentru ca acestia i-au atras atentia ca nu poate face chiar ceea ce doreste intr-un stat membru al UE si NATO.

Crin Antonescu s-a comportat, pentru mine unul, ca un om cu prea putina materie cenusie. A atins si a depasit cu mult limitele constitutionale ale functiei de presedinte. I-a mintit si continua sa-i minta pe romani sustinand cu nerusinare ca reactiile liderilor europeni vin ca urmare a dezinformarilor propagate de oamenii lui Basescu.

Asta in era informatiilor, cand serviciile straine de la noi sunt, poate, chiar mai bine "infipte" in tara decat neaosul SRI! A atacat si continua sa atace fara masura o Justitie oarba si mai vulnerabila ca oricand.

Iar aceasta luna si jumatate nu a fost decat un preambul a ceea ce ar urma daca omul desemnat de USL ca prezidentiabil ar castiga alegerile, fie ca acestea ar avea loc acum, peste un an sau doi.

Cine isi imagina ca stilul lui Basescu Traian va ajunge sa fie regretat in momentul in care alternativa va inhata puterea? Si cine se putea gandi la faptul ca salvarea lui va veni tocmai de cel care ii va ocupa, vremelnic, scaunul de la Cotroceni?

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Antonescu dezamagire presedinte, #Antonescu comparatie Basescu presedinte , #presedinte interimar