Editorial: Cum va relansa Voiculescu PDL

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 10:21
5250 citiri
Editorial: Cum va relansa Voiculescu PDL

Poporul pedelist nu va fi in stare sa se ridice din genunchi decat atunci cand va fi din nou condus de Traian Basescu.

Indiferent cat s-ar stradui sa gaseasca la toti liderii pe care-i are, institutionali sau informali, mai tineri sau mai copti, mai terestri sau mai himere, calitatile sefului statului, oricat s-ar amagi ca activul de baza contine destul material genetic cu baston de maresal in ranita, a trecut prea mult de cand n-a mai fost in stare sa lupte singur.

Traian Basescu si-a pus in asa masura amprenta pe gandirea, obisnuintele, maniera de a actiona a ostirii sale incat a o abandona in starea in care se afla acum, rupta un fund si cu toate handicapurile politice posibile, ar echivala cu disparitia.

Nu ca asta ar fi cea mai proasta dintre lumi. Mai jos de pamant nu se afla nimic. Ca sa reinvete sa mearga, insa, partidul are in primul rand nevoie de renuntare. La ideea de a castiga alegerile din toamna (o gluma buna, pentru ca in politica, fake-urile nu tin, e nevoie de munca multa, munca noua, si mai ales democratie interna), la tentatia de a pastra in uzante tot ceea ce l-au adus in halul din prezent.

Fara Traian Basescu, PDL ar fi altceva, ori eu inteleg ca nimeni nu-si doreste sa porneasca intr-o aventura noua, fara cordonul ombilical, tubul de oxigen, organul care gandeste pentru colectivul portocaliu. Nu are curajul, majoritatea oamenilor care conteaza in PDL s-au adapostit sub mantaua presedintelui ca la sanul mamei, nu si-au imaginat ca li se poate intampla ceva rau vreodata, prin urmare nici nu s-au protejat. Cu riscul de-a li se incheia carierele politice in fata, acum nu pot decat sa se teama ca afacerile bizare le vor fi dezvaluite, deci nu au alta cale. Chiar daca parte din ce li s-a intamplat este cauzat de presedinte, care a lustruit toboganul in momentul cand s-a rastit la Raed Arafat, hora lor nu poate avea loc departe de Traian Basescu.

Deci cu el sa fie! Iar aici, un rol esential il va avea USL. Impinsi de la spate de Dan Voiculescu, a carui vendeta personala intuneca orice ratiune, prin urmare lasa jupanul fara discernamant, Crin Antonescu si Victor Ponta vor pune in opera toate parghiile si-l vor suspenda, iar pana la demitere va fi un singur pas.

Avizul Curtii Constititutionale nu va mai fi necesar, iar legea referendumului, care valideaza acum procedura numai daca la urne vin jumatate plus unul dintre alegatorii inscrisi pe listele electorale permanente, va fi modificata.

Si astfel, cand si exorcizarile din PDL se vor fi terminat, Traian Basescu va constata ca ii place din nou joaca - ca si Ion Iliescu, va iesi din politica numai cu picioarele inainte.

Nimic nu garanteaza, desigur, ca aflate in mainile fostului sau lider institutional, butoanele vor invia brusc si eficient. Dar exista o sansa mai mare decat alaturi de MRU, detestat profund de majoritatea membrilor de partid. Seful statului are ceea ce lipseste cu desavarsire poporului pedelist: instictul de luptator. Si daca n-au pe altul mai bun, acesta este scenariul caruia ii atribui cea mai mare perspectiva de a readuce vaporul la cheu. Vasile Blaga pare cam satul...

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#demisii PDL, #Traian Basescu PDL, #presedinte PDL, #Elena Udrea demisie, #Emil Boc demisie , #Traian Basescu