Dupa ce i-am votat, alesii nostri isi bat joc de noi (Opinii)

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 16:35
25183 citiri
Dupa ce i-am votat, alesii nostri isi bat joc de noi (Opinii)
Foto: Romania Libera

Nu o data candidatii care promit marea cu sarea in campanie si se comporta mierosi in fata celor care-i aleg se metamorfozeaza subit dupa alegeri, devin alti oameni, fac cu totul altceva decat ceea ce promisesera si-l sfideaza pe alegator, ca si cum l-ar intreba: "dar tu cine mai esti, ba?"

Bancul cu politica bunului simt

Exemple se pot da multe, dar nu-mi iese din minte logo-ul lui Crin Antonescu, cel care inainte de alegeri trambita politica bunului simt. Dupa alegeri, bunul simt s-a facut nevazut, desi nici inainte nu se prea observa, de mic ce era.

Pe Antonescu, nu stiu daca l-a mai vazut cineva de la alegeri incoace in biroul senatorial din Teleorman, dar stiu precis ca l-au vazut turistii pe plajele lumii intr-o vacanta prelungita, demna de un student fara restante, nu de un co-presedinte al unei cogeamitea USL, aflata la guvernare. Halal bun simt!

In plus, este jenant sa vorbesti despre politica bunului simt, inteleasa exact pe dos, atunci cand ii intorci spatele presedintelui tarii si cand vorbesti grobian la adresa lui in orice ocazie, ca sa te dai grozav in fata telespectatorilor, deszgustati de ceea ce au vazut si auzit.

Nici Victor Ponta nu lasa de inteles ca s-a ales deputat in alt scop, decat numai ca sa aiba un plan B ca varianta de rezerva, pentru cazul cand nu l-ar numi presedintele Prim Ministru si ar risca sa ramana cu planul A in vant.

Alba-neagra a lui Felix

Exemplu excelent de felul cum poti lasa alegatorii cu ochii la soare este condamnatul Voiculescu-Felx. El a atins performanta de a-si da demisia de doua ori dupa ce alegatorii ii acordasera tot de doua ori increderea lor, fara sa le treaca prin cap ca voteaza altceva decat planul B al lui Voiculescu, pentru cazul cand planul A nu-l scapa de parnaie.

Nu-mi vine sa cred ca alegatorii stiau ceva despre planul A, ca aveau idee de planul B dar e limpede ca amandoua la un loc sunt un fel de joc alba-neagra, facut anume sa iesi basma curata cand ti se pregateste planul C, in comuna Jilava. In fine, sa nu vorbim de funie in casa condamnatului.

Cel mai tare si-a batut insa joc de alegatori celebrul trio Dobre-Borbely-Vozganian care au folosit votul si increderea oamenilor nu ca sa le rezolve ceva probleme din colegiile respective, asa cum promisesera in campanie, ci sa se pazeasca pe ei insisi cu imunitatea de bratul necrutator al legii si sa nu se intepe cumva cu sabia lui Damokles, de deasupra capului.

Dar de Liviu Dragnea ce ziceti? In prima jumatate a anului 2012, i-a convins pe teleormaneni ca, daca ajunge presedinte de consiliu judetean, va face din judetul lor o floare.

Vax! In a doua jumatate a aceluiasi an, a lasat floarea de izbeliste, ca sa urce alte trepte, direct spre Parlament. Le-a urcat. Dar, ca si la prietenul Ponta, Parlamentul n-a fost decat planul B. Planul A era sa ajunga vicepremier. Teleormanul? Nu se compara cu Palatul Victoria. Pa si pussy.

La ciolan, nu rezista nimeni: nu permite Constitutia

Sa-mi fie iertat, dar nici domnul Basescu n-a rezistat ispitei si a candida a doua oara la primarie fara sa-i spuna electoratului ca urna e pregatita pentru votat planul B. Planul A era la Cotroceni, desi le promisese alegatorilor de la locale ca dansul nu va parasi planul B, pana nu va da gata podul Basarab, pe care de altfel l-a terminat cu bine primarul Oprescu, laudandu-se ca-I opera lui.

In fata acestei situatii, demne de vodevil pentru ca opereta ar fi prea pretentios spus, ma gandesc ca, daca revizuirea constitutiei o facea comitetul de bloc aici, unde stau eu, precis se punea un articol care sa te oblige sa fii serios. Adica, odata ce ai candidat si te-au votat oamenii, ramai acolo, chiar daca se iveste in zare un ciolanas mai bine afumat. N-ar fi corect?

Dar intrucat constitutia o revizuiesc si o voteaza tot cei care-si fac planul B pentru cazul cand nu le iese planul A si eventual planul C in cazul cand nu ies amandoua, mi se pare ca ajungem ca in Caragiale, adica se revizuieste mult dar nu se schimba nimic.

Nici nu se pune problema sa se atinga cineva de privilegiile alesilor. Afara de cazul cand isi mai adauga ei altele in plus, confirmand inca o data vechea zicala, care spune ca cine-mparte, parte-si face.

Victor Pitigoi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Constitutie revizuire, #Dan Voiculescu condamnat, #politica bunului simt, #Crin Antonescu presedinte Senat , #presedinte Senat