Cum sprijina Crin si Ponta instaurarea regimului Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 19:38
4242 citiri
Cum sprijina Crin si Ponta instaurarea regimului Basescu (Opinii)
Foto: realitatea.net

In disperarea provocata de dorinta de a inabusi scandalul legat de Mircea Geoana, care a afectat mai mult decat s-ar fi asteptat imaginea PSD si chiar USL, Victor Ponta nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa reia, pentru a cata oara?, povestea cu suspendarea lui Traian Basescu.

Oh, nu ca nu ar exista motive, dar aceasta noua tentativa nu tradeaza decat neputinta Opozitiei. Superficialitatea si pripeala actiunii nu tradeaza decat amatorismul politic pe care il practica aproape cu religiozitate.

Ce obtine sigur astfel USL? In primul rand, decredibilizarea temei suspendarii. Efectul in timp e ca presedintele ii da inainte cum stie mai bine si calca precum un elefant pe justitie, democratie si tot ce-i mai sta in calea convingerii sale tot mai profunde ca numai el stie ce si cum e mai bine pentru poporul sau. Traian Basescu ar vrea mai degraba sa se duca naiba orice urma de democratie decat sa faca dreptate. Doar asa crede el ca se evita falimentul.

"Indicati sursa" cand faceti dreptate si, "indiferent de rezultatul de la CCR", bani nu exista. Aceasta este maxima viziune despre statul modern si reformat, la care lucreaza si pe care il patroneaza de aproape sapte ani. Cu un extra bonus de cateva milioane pentru afaceristii din jurul protejatilor protejatilor sai. Aia care nici nu se ridica din pat pentru 100.000 de euro.

De cealalta parte, ritualic, o data pe luna, cel mult pe trimestru, Opozitia se infoaie, se isterizeaza bombastic si declara razboi. Sa-l inlaturam pe tiran! Pentru ca suspendarea presedintelui a ajuns sa fie invocata periodic, in ziua cu luna plina, toata lumea a devenit imuna la subiect. Nimanui nu-i mai pasa de legi, cand nimic nu merge. Poporul s-a obisnuit si si-a luat gandul de la polticieni. A ramas doar presedintele care arunca adevaruri pe jumatate imbratisate doar de cei care nu gandesc. Iar amatorismul liderilor USL nu face decat sa-i dea vant in pupa presedintelui.

Pe cat de anormale sunt derapajele constitutionale ale presedintelui (vezi indicatiile catre magistrati de a face dreptate dupa buget si cresterea economica), pe atat de neputincioase sunt incercarile ciclice ale USL de a-l incolti pe Traian Basescu. In realitate, toata lumea stie ca suspendarea a devenit imposibila. Nu doar pentru ca nu detin inca majoritatea in Parlament, ci pentru ca s-au schimbat conditiile procesului, asa cum erau in 2007.

Acum, avizul CCR nu mai este consultativ, iar presedintele va fi demis daca la referendum vor vota pentru majoritatea cetatenilor inscrisi pe listele electorale. Adica peste 9 milioane si ceva de romani trebuie sa spuna toti NU lui Traian Basescu. Ori, asta nu se va intampla, nici acum, nici in 2012, nici cand in sfarsit USL va detine majoritatea in Parlament, daca o va detine vreodata.

Suspendarea presedintelui, noua amenintare a lui Crin Antonescu si Victor Ponta, ramane doar un semnal politic cu care USL doreste sa isi acopere propria neputinta si, mai ales, razboaiele interne tot mai aprinse. Obraznicia presedintelui in fata principiilor democratiei devine invizibila din cauza amatorismul reprezentantilor din opozitie.

In timp ce Victor Ponta si Crin Antonescu sunt prea ocupati sa isi tina in frau partidele si alianta tot mai fragila, Traian Basescu speculeaza momentul pentru a-si asigura viitorul si dupa 2012.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Victor Ponta presedinte PSD, #actiune suspendare presedinte, #Traian Basescu presedinte , #Traian Basescu
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Presedintele Basescu are grija de popor !
Poza gong
gong
rank 5
singurul mod de a fi inlaturat basescu este inlaturarea pdl de la