Cum a devenit Crin Antonescu inamicul politic nr. 1 (Opinii)

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 21:15
2569 citiri
Cum a devenit Crin Antonescu inamicul politic nr. 1 (Opinii)

E greu de inteles. Daca PSD nu-l mai sustine fiindca va avea propriul candidat, cum ne tot ameninta cativa pesedisti notorii si cum repeta periodic Traian Basescu, Elena Udrea, Sebastian Lazaroiu... cu tot cu o mare parte a presei si a televiziunilor, daca este intrecut la capitolul incredere pana si de George Becali, iar din sondajele publicate pana acum apare mereu dupa Ponta, Isarescu, Oprescu, Tariceanu..., evident ca el n-ar mai trebui sa fie o miza pentru viitoarele alegeri prezidentiale.

Si totusi, nu e zi, nu e ziar, nu e studio TV din care sa nu i se trimita sageti otravite. Iata de ce fenomenul merita analizat.

Ori..., ori...

Nu sunt decat doua posibilitati: ori cele prezentate mai sus sunt adevarate, caz in care mediile si politicienii care-l ataca frecvent o fac dezinteresat sau de amorul artei, ceea ce e greu de crezut, ori datele de mai sus sunt false si manipulatoare, caz in care motivele atacurilor sunt cu totul altele, de pilda, candidatura cu sanse la alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului viitor si opozitia fatisa fata de Traian Basescu. Tertium non datur.

Ba mai mult de atat: ziare, jurnalisti, oameni de cultura si arta care altadata ii erau favorabili sau nu-l bagau in seama incep sa-l atace virulent, desi, daca privesti cu atentie in prima scena a politicii noastre, dai de o multime de insi compromisi, cu cariere si afaceri dubioase, multe dovedite in instante, care sunt lasati sa-si continue in liniste matrapazlacurile, in schimb se fac luntre si punte sa-l desfigureze, ba chiar sa-l lapideze mediatic pe liderul liberal.

Ce sa fie?

Sa se fi schimbat Crin Antonescu (CA) intr-atat de mult de la alegerea sa in fruntea PNL si apoi dupa asocierea cu Victor Ponta in calitate de copresedinti ai USL sau deranjeaza altceva? Aruncand o fugara privire asupra presei ultimilor 2-3 ani, urmarindu-i evolutiile in Parlament si prin studiourile TV in care este invitat, niciun comentator sau jurnalist serios nu a remarcat vreo schimbare demna de luat in seama: aceleasi replici taioase, acelasi discurs corect articulat, aceeasi consecventa impotrivire fata de jocurile politice ale lui Traian Basescu si ale altora. Si atunci?

Se mai impune o scurta privire inapoi: atitudinea mediilor fata de CA s-a schimbat prima data dupa ce liberalii s-au aliat cu social democratii, a doua oara dupa ce si-a anuntat posibila candidatura la alegerile prezidentiale din 2014, a treia oara dupa participarea ca actor principal alaturi de prim ministru la suspendarea ratata a lui Traian Basescu si scurtul interimat la Cotroceni, iar ultima data dupa ce Elena Udrea a ratat presedintia PDL si candidatura acestui partid la prezidentiale a fost atribuita lui Catalin Predoiu. Dupa fiecare schimbare, atacurile au devenit si mai puternice.

Interventia lui Traian Basescu

Este drept ca aceasta perioada a coincis cu o anume evolutie a lui CA spre pozitia de principal opozant al lui Traian Basescu. Este si motivul pentru care presedintele a reactionat cu asemenea duritate lexicala: "Te-am chemat la un protocol, te-ai imbatat, te-ai urcat pe masa, ai stricat atmosfera...", cu adresa usor de reperat, desi se foloseste un "tu" impersonal. Nu este singura reactie de acest tip.

Insa tonul de critica vehementa impotriva lui CA a fost dat demult, ba chiar dinainte de injuriile proferate din celebrul garaj in vara lui 2012, iar episodul acuzatiei infame apropo de disparitia prematura a fostei sale sotii nu-i va fi niciodata iertat actualului presedinte. Nu e exclus ca respectivul episod sa fi taiat orice incercare de apropiere intre cei doi.

Crin - inamicul public nr. 1

Ultimele zile au adus o exacerbare a atacurilor impotriva lui CA. A intrat in lupta artileria grea. Sebastian Lazaroiu: "marioneta (adica CA, n.a.) pregatita de penali pentru functia de Presedinte... nu poate sa atraga electoratul lui Traian Basescu in al doilea tur". Continua colegul de alianta, acad. Razvan Theodorescu: "El poate sa fie presedintele unei scari de bloc, al unui comitet de parinti, cam asta e tot ce se poate". In schimb, lucru si mai curios, Vasile Blaga il ridica in slavi pe Calin Popescu-Tariceanu, singurul care poate servi dreapta.

E clar. PDL si liderii sai se simt amenintati de candidatura lui Crin Antonescu si cauta cai si mijloace spre a-l scoate din cursa spre Cotroceni, iar succesul lor i-ar conveni si lui Traian Basescu. Partea intriganta a acestor initiative politicianiste este aceea ca si CA stie. De aceea confruntarea politica va fi spectaculoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Crin Antonescu candidat, #Antonescu alegeri prezidentiale, #Antonescu inamic public , #Traian Basescu
Comentarii