Crin nu se mai opreste! (Opinii)

Duminica, 25 August 2013, ora 09:04
6705 citiri
Crin nu se mai opreste! (Opinii)

Ma gandeam ca acum PNL va inchide gura criticilor in legatura cu Ministerul Transporturilor si, implicit, gura lui Traian Basescu.

Ma gandeam ca Antonescu va decide sa opreasca toata hemoragia asta a liberalilor, atacati din toate partile pentru povestea de la ministerul caruia i-au dat un ministru condamnat si unul propus, impotriva caruia a inceput ancheta penala. Asa ar fi fost normal si, indraznesc eu, inteligent politic.

In schimb, Crin Antonescu i-a propus deja functia lui Nini Sapunaru. Chiar daca nu e deloc exclus ca, in fata refuzului premierului Ponta, sa vina cu un alt nume, propunerea ramane una la fel de proasta. O propunere proasta dupa un lung sir de propuneri extrem de proaste.

De ce? Nini Sapunaru e, la fel ca foarte, foarte multi dintre colegii sai, un personaj vulnerabil.

Inevitabil, ca multi dintre politicienii care se respecta, are firme si face afaceri cu statul. Asa cum am aflat, una dintre firmele astea, din care a iesit abia acum cateva saptamani, cand probabil stia ca are sanse la Ministerul Transporturilor, e urmarita de DNA.

Oare Crin Antonescu nu are consilieri care sa faca o scurta analiza a oamenilor pe care vrea sa-i propuna ministri, sa vada ce firme au si ce probleme grave ar putea aparea? Sau nu stie chiar el ce-i poate capul omului, la fel cum am spus-o si in cazul Silaghi.

Dupa mine, Antonescu trebuia sa ne lase masca, sa zicem "uite ca a pus unul bun, in sfarsit". Sa vina cu cineva competent, eventual cu profil de tehnocrat, caruia sa nu-i poti reprosa nimic si care sa incheie povestea asta. Pentru ca, daca va fi numit Nini Sapunaru sau altul pe profilul lui, scandalurile vor continua, iar liberalii vor fi in continuare tocati.

Cateodata ma intreb ce e oare in capul lui Crin Antonescu de face propunerile astea. Nu li se poate opune "greilor" partidului? Vrea sa-si fidelizeze PNL si mai mult de atat in perspectiva alegerilor din 2014? E pur si simplu neinspirat pe banda rulanta.

Cert e ca toate lucrurile astea s-ar putea sa-l coste pe seful PNL in tentativa lui de a ajunge presedintele Romaniei. Scump. Deja sunt semne ca incepe sa coste PNL, care coboara incet-incet in sondaje.

La el ca Antonescu, care e candidatul USL si e sustinut doar de jumatate dintre votantii acesteia. Nici n-ar fi de mirare, daca ne gandim ce fel de ministri are si ca majoritatea scandalurilor din guvernarea USL au fost pe partea liberala.

Poate ca de asta s-a saturat si premierul Victor Ponta - de ministri cu probleme penale. Nu de alta, dar in cancelariile din lumea intreaga citesti despre "ministri cu probleme penale din cabinetul Victor Ponta", nu din "cabinetul Crin Antonescu".

Si asta incepe sa deranjeze. Cat sa mai platesti pentru lipsa de inspiratie - sau altceva - a colegului tau de alianta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu propunere Sapunaru, #Antonescu Transporturi Sapunaru , #PNL